Google, învins de TikTok: așa îți dai seama la ce este folosit internetul în 2021

Google, învins de TikTok: așa îți dai seama la ce este folosit internetul în 2021

Internetul poate fi folosit în multe feluri și fiecare dintre noi îl vede altfel. În plus, ce a fost la modă ieri nu mai este la modă astăzi sau mâine. Tocmai din acest motiv, nu este neapărat surprinzător faptul că foarte mulți oameni au renunțat la Google.

Deja de câteva luni, fascinația oamenilor pentru TikTok a depășit toate referințele posibile de popularitate. Numărul de accesări pentru domeniul TikTok a reușit să fie înaintea Google și Facebook, pentru a deveni cel mai vizitat site din lume. Una peste alta, peisajul online s-a schimbat radical în ultimul an, al doilea din pandemie.

TikTok, mai bun decât toate

În urmă cu aproximativ un an, internetul era semnificativ mai previzibil decât acum. Cele mai accesate domenii de pe internet erau cele la care te-ai aștepta, în ordine. Vorbim de Google, Facebook, Microsoft, Apple, Netflix și Amazon. Pe final de 2021, toate acestea au fost întrecute de TikTok.com.

Măsurătorile pe marginea subiectului au fost făcute de Cloudflare și, fără niciun fel de echivoc, TikTok.com a devenit cel mai popular domeniu web în perioada august – septembrie 2021, la nivel global. În teorie, rețeaua de socializare a început să cocheteze cu prima poziție din clasament încă din luna februarie a acestui an. La acea vreme, însă, ocuparea primei poziții era sporadice, câte o zi, două, după care Google își reintra în drepturi.

În luna august a acestui an, lucrurile au început să fie un pic mai clare. TikTok s-a aflat pe prima poziție din top în majoritatea zilelor din lună. Excepțiile au fost de partea Google, în timp ce domeniul rețelei de socializare din China și-a dominat competiția. Înfrângerea este cu atât mai dureroasă pentru Google cu cât serviciile pe care le oferă sunt toate agregate în spatele Google.com. Vorbim aici de Maps, Photos, News și nu numai. Tot la capitolul schimbări importante față de anul trecut, dacă ne referim exclusiv la rețele de socializare, Twitter a depășit Instagram.

Citește și: