Testul care depistează virusul în 20 de secunde: cât de sigur e și cum funcționează

Testul care depistează virusul în 20 de secunde: cât de sigur e și cum funcționează

Agenţia britanică de reglementare a medicamentelor şi produselor de uz medical (MHRA) a aprobat un nou test pentru depistarea infecțiilor cu noul tip de coronavirus – Sars-CoV2. Ceea ce este surprinzător la acest test este că are capacitatea de a depista prezența virusului în organism, în doar 20 de secunde, anunță MHRA.

Testul rapid, cunoscut sub numele de Virolens, a fost aprobat de Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor medicale (MHRA) pentru utilizare și vânzare în Marea Britanie.

Studiile arată o sensibilitate a testului de 98,1%, ceea ce înseamnă că există șanse de 0,9% la un fals negativ și o specificitate de 99,7% care semnalează doar o șansă de 0,3% la un fals pozitiv.

Tehnologia testului este una foarte sofisticată: testul combină imagistica, microscopia holografică cu AI și va fi cel mai precis test disponibil până acum.

Prelevarea probelor diferă de testele PCR

La testele PCR, trebuie să fie recoltate probe din nas și din gât, însă pentru testul acesta rapid, e nevoie doar de probe de salivă de pe pereții obrajilor persoanei testate.

Distribuitorul Histate a spus că îl va lansa imediat în urma aprobării primite de la MRHA, sperând la o folosire extinsă a sa în lunile următoare. Prin urmare, ar putea ajunge în curând și în Europa.

Cu precizia și rapiditatea sa, testul ar putea fi un adevărat colac de salvare pentru țările europene, în special, care se confruntă acum cu al treilea val pandemic, mult mai agresiv decât precedentele, în contextul răspândirii accentuate a noilor tulpini ale coronavirusului.

Testul va putea fi făcut de oricine, fără ajutorul specialiștilor

Dispozitivul nu trebuie să fie administrat de profesioniștii din domeniul sănătății și se așteaptă să fie utilizat în aeroporturi, birouri, locuri de sport și în multe alte locații, unde oamenii au nevoie de rezultate rapide, și nu au la îndemână ajutorul unui specialist în domeniu.

În urma anunțului, Instant Covid Tests London (ICTL) a dezvăluit că va lansa primul centru de testare folosind tehnologia Virolens de 20 de secunde în spațiul de evenimente The Brewery din orașul Londra, în vecinătatea a mii de locuri de muncă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: