Poliția a făcut acum anunțul: ce se întâmplă dacă folosești un test Covid-19 fals, în România

Poliția a făcut acum anunțul: ce se întâmplă dacă folosești un test Covid-19 fals, în România

Testele negative de Covid-19 sunt foarte importante pentru a părăsi România sau a intra în țară. Din acest motiv, sunt și foarte mulți care preferă să le falsifice.

Indiferent dacă ai un test negativ de Covid-19 mai vechi și l-ai modificat pentru noua ta vacanță sau l-ai cumpărat falsificat ”de la un băiat”, consecințele legale ale gestului pot fi foarte mari. Faptul că nu mai poți pleca din țara în care te afli este cea mai mică problemă, după cum au aflat patru persoane care urmau să decoleze de pe aeroportul din Cluj Napoca.

„Poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca – Biroul de Poliţie Transporturi Aeriene Cluj s-au sesizat din oficiu la data de 1 iunie a.c. cu privire la faptul că un bărbat şi o femeie de 35 de ani, ambii din municipiul Sibiu, ar fi prezentat la îmbarcarea în aeronavă buletine de analize medicale cu privire la care există suspiciunea că nu ar fi autentice”, se arată într-un comunicat trimis, la mijlocul acestei săptămâni, de IPJ Cluj.

În aceeași zi, alte două persoane au fost descoperite într-o situație similară la îmbarcarea pentru zborul Cluj-Napoca – Londra. „Totodată, la data de 31 mai a.c., poliţistii au depistat doi bărbaţi, de 29 şi 56 de ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud, care, la îmbarcarea pentru zborul Cluj-Napoca- Londra, ar fi prezentat buletine de analize medicale (teste pentru depistarea virusului Covid-19) despre care există suspiciunea că ar fi false”, se mai arată în comunicat.

În ceea ce privește consecințele unui astfel de gest, discutăm de caz penal. Deși cercetările nu s-au încheiat pe marginea cazului celor patru persoane cu test Covid-19 fals, dacă sunt găsiți vinovați, se vor încadra la fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal. Una peste alta, nu încercați să înșelați sistemul când vine vorba de test Covid-19 sau, măcar, studiați atent consecințele.