Tesla întârzie planul care ar face o forță din companie: ce se întâmplă cu promisiunile privind mașinile autonome

Tesla întârzie planul care ar face o forță din companie: ce se întâmplă cu promisiunile privind mașinile autonome

Tesla și-a făcut un nume din producția de mașini electrice, dar vrea să meargă mai departe și spre mașini autonome. 2021, însă, s-ar putea să nu fie anul câștigător din acest punct de vedere.

Tesla vinde extrem de bine când vine vorba de mașini electrice, dar dezvoltă în paralel și tehnologii care ar putea aduce mașinile autonome pe străzi. Se zvonea că 2021 ar putea fi anul în care constructorul vine cu primul său vehicul complet autonom. Adică o mașină care se conduce fără șofer.

Doar că se pare că nu va fi deloc așa. Angajații Tesla le-ar fi comunicat instituțiilor de reglementare în domeniu că producătorul nu e pregătit să facă acest pas până la sfârșitului anului. Rămâne, așadar, promisiunea pentru 2022.

Tesla nu va aduce mașini autonome în 2021

Elon Musk a spus în repetate rânduri că inginerii săi sunt capabili să scoată pe poarta fabricii primul vehicul 100% autonom. Și mulți se așteptau ca acest lucru să se întâmple anul acesta, lucru pe care șeful Tesla insista. Doar că nu va fi așa.

În documentele autorităților din California se menționează chiar că Musk s-ar fi hazardat puțin, asta pentru că mesajele sale nu se potrivesc întotdeauan cu ”realitatea inginerească din teren”.

Musk și-ar fi dorit ca un model Tesla complet autonom să primească aprobare pentru nivelul 5, adică cel mai ridicat când vine vorba de condus autonom.

Teste promițătoare

Recent, cei de la Tesla se lăudau cu testele făcute. În filmarea de AICI, se poate observa cum toată deplasarea mașinii se bazează pe funcția Full Self-Driving, care presupune condusul autonom, fără intervenția șoferului. La volan se afla, totuși, o persoană, dar traseul autoturismului e ghidat doar de senzorii de ultimă generație și de tehnologiile sofisticate.

Filmarea a fost realizată noaptea și se poate vedea cum mașine știe cum să aștepte la semafor, cum să identifice ceilalți participanți la trafic, cum să citească semnele de circulație și multe altele.

Doar că viteza autoturismului e limitată la 30 mph – ceea ce însemnă cam 48 km/h, adică viteza maximă permisă în interiorul localităților, potrivit legislației din România. Modelul Tesla citește absolut tot ce-i în jur și reușește nu numai să urmeze traseul indicat, dar și să evite cu succes angajarea greșită într-o intersecție nesemaforizată.

Filmarea a fost realizată noaptea, când nivelul de trafic e redus. Dar chiar și așa, traseul e realizat în mod spectaculos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: