Tesla a venit oficial în România: ce oferte are și cum îți poți comanda unul dintre modele

Tesla a venit oficial în România: ce oferte are și cum îți poți comanda unul dintre modele

Tesla a venit oficial în România, odată cu deschiderea primei reprezentanțe oficiale de la noi din țară.

Tesla vine oficial în România și anunță deschiderea unui showroom dedicat într-un mall din București, dar și un site gândit special pentru comenzile din România. E o venire anunțată de ceva vreme și n-are nicio legătură cu un alt showroom deschis în București de o firmă independentă.

Site-ul Tesla e în limba română și de acolo poți comanda modele precum Model 3, Model S și Model X.

Tesla a venit oficial în România

Potrivit informațiilor de pe site, pe care-l găsești AICI, cel mai ieftin model ce se poate configura este Model 3, la 42.990 euro, cu autonomie de 448 km. Versiunea de top costă 59.990 euro și are autonomie de 567 km.

Accelerația la toate modelele actualizate a devenit mai rapidă. Model 3 Performance are nevoie de doar 3,1 secunde pentru a ajunge de la 0 la 100 de kilometri pe oră, cu o zecime mai puțin decât înainte.

Începând din această săptămână, marca Tesla are și un showroom dedicat, într-un mall din București, iar planurile nu se opresc aici. Tesla anunță și că va deschide primul service propriu în cursul acestui an. Acesta va fi în București și va permite tuturor proprietarilor de Tesla să își repare mașinile într-un centru autorizat, cu piese originale, fără a mai fi necesară trimiterea mașinii în Austria, cea mai apropiată țară unde puteau fi rezolvate astfel de probleme.

Până când service-ul va fi deschis, odată ce încep livrările, Tesla va oferi un serviciu de Service Mobil pentru clienții care au nevoie de intervenții rapide.

Tesla și-a făcut intrarea în România treptat. A deschis pentru început două puncte supercharger – la București și Timișoara – și are în lucru altele similare în Constanța, Pitești și Sibiu. La București, pe Calea Floreasca, în mall Promenada, sunt disponibile șase stații cu o capacitate de încărcare de până la 250 kW. La Timișoara, pe bulevardul Revoluției (Hotel Continental), sunt de asemenea șase stații, de 250 kW.

Citește și: