Tesla a dat lovitura la început de an: câte mașini a reușit să livreze Musk în primul trimestru

Tesla a dat lovitura la început de an: câte mașini a reușit să livreze Musk în primul trimestru

Tesla tocmai ce și-a anunțat bilanțul pentru primele trei luni ale anului, iar rezultatele sunt cu adevărat spectaculoase.

Tesla reușește să sfideze pandemia și a început anul în forță. A anunțat rezultatele pentru primul trimestru, iar investitorii sunt mai mult decât uimiți.

În primele trei luni ale anului, Tesla a reușit să producă nu mai puțin de 180.338 de vehicule și a livrat deja 184.400 către clienți. Cele mai multe sunt din gama sedan Model 3 și crossoverele Model Y. A reușit, însă, să livreze și peste 2.000 de modele sedan Model S și Model X – adică SUV-ul electric al constructorului.

Musk poate deschide deja șampania.

Tesla a dat lovitura la început de an

Producția de mașini în primul trimestru au întrecut așteptările analiștilor, care estimau că producătorul nu va reuși să scoată pe poarta uzinelor mai mult de 168.000 de unități. Cât privește livrările, se estima undeva între 145.000 de unități și 188.000.

Rezultatele Tesla sunt cu atât mai spectaculoase cu cât uzina din Fremont, California a fost afectată de un incendiu, dar și de criza de cipuri cu care se confruntă industria auto. Peste toate, a mai fost și pandemia. Totuși, Musk a reușit să evite toate aceste piedici.

Saltul față de anul trecut, când pandemia abia începea să-și facă simțită prezența, e spectaculos. În primele trei luni din 2020, Tesla a produs 102.672 de mașini și a livrat doar 88.400. E drept că și producția Model Y abia debutase – în ianuarie 2020, așa că livrările au început abia din luna martie a anului trecut.

Un an dificil pentru Musk

La întâlnirea anuală cu acționarii, Musk și-a prezentat și obiectivel pentru 2021: vrea să producă undeva între 477.750 și 514.500 de mașini anul acesta.

Cu alte cuvinte, vrea să depășească jumătatea de milion, ceea ce n-a reușit anul trecut – când a fost aproape să atingă această țintă: producția pe 2020 a fost de 499.550, cel mai bun rezultat de când compania face mașini electrice.

Ar mai fi de reținut și că anul acesta va fi extrem de greu pentru Tesla. Toți marii producători au început să vină pe piață cu modele electrice, unele mult mai accesibile ca preț. Din acest punct de vedere, competiția e acerbă.

Dar vestea bună e că un mediu extrem de competitiv e în avantajul consumatorilor. Pe scurt, ai de unde alege. Și producătorii vor ridica standardele.