Telefoanele care primesc servicii Google, după o pauză de câțiva ani: s-ar putea să fii fan al chinezăriilor

Telefoanele care primesc servicii Google, după o pauză de câțiva ani: s-ar putea să fii fan al chinezăriilor

După o pauză de câțiva ani, de când Donald Trump a trecut producătorul pe lista neagră, o serie importantă de terminale din China au rămas fără servicii Google. Între timp, situația din piață s-a remediat, iar gigantul din Mountain View a revenit asupra deciziei.

Încă de la fondare, Honor a fost un brand Huawei. În prima fază, discutam de terminale mainstream sau chiar low-end, în timp ce Huawei încerca să se adreseze unui alt segment de piață. În urmă cu câteva luni, oficialii grupului chinezesc au spus că vor renunța la Honor, iar compania va deveni independentă, cu toate brevetele și proprietățile intelectuale din spate.

Nu a durat mult după ce Honor s-a spălat pe mâini de Huawei până când Google și-a dat seama că brandul Honor nu este pe nicio listă neagră a autorităților de la Washington. În consecință, seria de dispozitive Honor 50 și Honor 50 Pro vin cu serviciile Google direct din fabrică, după ce au fost certificate de către gigantul din Mountain View.

Într-un comunicat trimis celor de la The Verge, Honor atrage atenția asupra faptului că, de acum înainte, ”are opțiunea să aibă Google Mobile Services – GMS preinstalate pe dispozitivele compatibile în concordanță cu modelul de licență și administrare al Google.” Dincolo de partea tehnică din spate, ”consumatorii vor putea experimenta smartphone-urile Honor și tabletele echipate cu GMS”, acesta din urmă fiind detaliul cel mai important.

În contextul în care Huawei se chinuie să câștige adepți cu al să Harmony OS, fanii Honor se pare că au dat lovitura. Primele terminale dotate cu servicii Google vor fi din seria Honor 50 și Honor 50 Pro, dotate cu un ecran pe 120Hz și un procesor Snapdragon 778G 5G. Versiunea Pro este un pic mai mare, cu o diagonală de 6,72 inci, în loc de 6,57 inci. Prețul de achiziție pentru ele este de 420 de dolari pentru versiunea standard și 580 pentru modelul pro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: