Țeapa prin care alții iau bani în numele tău. Cazul uimitor al românului care s-a trezit dator la bancă

Țeapa prin care alții iau bani în numele tău. Cazul uimitor al românului care s-a trezit dator la bancă

Da, e posibil. Un român a pățit necazul vieții, după ce s-a trezit că are de restituit o suma de bani unei instituții bancare, deși el nu contractase niciun credit.

Totul s-a aflat în momentul în care bărbatul, originar din Sibiu, s-a dus la o bancă în încercarea de a obține un împrumut. Funcționarii băncii respective l-au refuzat, pe motiv că figurează că rău-platnic în Biroul de Credit.

Bărbatul figura în evidența Biroului de Credit cu un împrumut bancar pe care nu el îl contractase. Știind bine că nu el a obținut creditul respectiv, bărbatul a alertat autoritățile care au investigat întreaga situație și a aflat în cele din urmă că o persoană a obținut în numele sau un credit de consum, de la o instituție financiară nebancară (IFN), folosindu-se un act de identitate fals, exact cu datele personale ale victimei, dar cu o altă fotografie.

Aprofundând cercetarea, s-a descoperit că păgubitul a cunoscut în realitate persoana care i-a furat identitatea și a obținut creditul în numele sau, în perioada când locuia în județul Bacău, notează Ziare.com. Poliția a descoperit că un tânăr din Bacău, în vârstă de 30 de ani, a încheiat un contract de credit cu IFN-ul, folosindu-se de documente false, fără ca angajații așa-zisei instituții să-și dea seama.

Din fericire, creditul nu are o valoare foarte mare, însă la el s-au acumulat dobânzi

Persoana care i-a furat identitatea a contractat un credit de doar 800 de lei pe numele său, însă după prima rată individul a dispărut, producând dobânzi de 1.250 de lei la respectivul împrumut. Aceasta era datoria care figura pe numele sibianului în Biroul de Credit.

Anul acesta, escrocul care a contractat credite asumându-și identități false a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Bacău la 1 an și 2 luni închisoare în regim de detenție, pentru înșelăciune și uz de fals. Bărbatul a primit închisoare cu executare din cauză că nu și-a exprimat acordul de a presta muncă în folosul comunității.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: