Taxiul care ne poate scăpa de trafic este testat deja de NASA. Vezi cum te vei putea deplasa, în viitor, fără să stai la stop

Taxiul care ne poate scăpa de trafic este testat deja de NASA. Vezi cum te vei putea deplasa, în viitor, fără să stai la stop

Noul concept de la NASA intră în probe. Inovația ne va scuti pe viitor de statul în trafic, iar calitatea vieții noastre va crește simțitor.

NASA începe testele pentru taxiul electric care zboară. Cursele terestre vor putea fi înlocuite de cele din spațiul aerian. Cu acest proiect, NASA a făcut un pas important către transformarea taxiurilor. El va fi transformat într-o realitate practică după ce testele vor confirma acest lucru.

Avioanele electrice, VTOL de la Joby Aviation, sunt deja testate de către agenție. Probele ajută la modelarea și simularea viitorului spațiu aerian cu aceste taxiuri de serviciu. Cursele au început în 30 august și se vor întinde până în 10 septembrie.

Ce își propun aceste teste?

Cu această ocazie, se va verifica zgomotul produs de acestea. Sunt 50 de microfoane care măsoară profilul acustic al taxiului aerian, pe parcursul unui zbor. Este primul test de acest gen, care face parte dintr-o campanie de mobilitate aeriană avansată. Aceasta este menită să identifice neregulile cu privire la administrația aeronautică federală.

De asemenea, ea trebuie să se asigure că agenția este pregătită pentru utilizarea comercială a taxiurilor zburătoare. Ele vor trebui să împartă spațiul aerian cu dronele de transport și alte aeronave neconvenționale. Datele obținute în urma testelor din programul de zbor vor contribui la următorul program de testare, care va avea loc în 2022. El va include mai multe taxiuri, dar și situații de zbor mai complexe.

Programul general este conceput pentru a pregăti mai bine Statele Unite ale Americii pentru o excluziune a traficului aerian la altitudine mică. Asta, în cazul în care taxiurile aeriene vor fi produse pe scară largă. Testarea este încă în fază incipientă.

La sfârșitul anului trecut, compania Joby Aviation din California a cumpărat activitatea de taxi aerian. Cu o investiție de 394 milioane de dolari, Uber Elevate este acum proprietatea lui Joby Aviation. Forțele aeriene din SUA au anunțat că Joby a primit prima certificare de navigabilitate eVTOL. Aceasta este parte a programului Agility Prime.

Achiziția le oferă accesul la infrastructura de aplicații Uber. După ce avioanele vor fi complet certificate, serviciile Uber for fi integrate în aplicațiile terestre și aeriene specializate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: