Coletele tale, mai rapide ca niciodată: DHL duce livrările cu drone la un cu totul alt nivel

Coletele tale, mai rapide ca niciodată: DHL duce livrările cu drone la un cu totul alt nivel

Gigantul german din domeniul curieratului, DHL, a început o colaborare importantă pentru utiliza drone la livrarea pachetelor pe distanțe lungi. El vrea să livreze pachete între orașe și chiar între țări cu o intervenție umană minimă.

Pentru a eficientiza un pic fluxul de activități, dar și pentru a face viața clienților mai ușoară, DHL a inițat un parteneriat cu Dronamic, un dezvoltator bulgar de aeronave, conform Reuters. Aceasta este o consecință a situației din ultimul an și jumătate, o perioadă în care perturbările înregistrate la nivel global din cauza pandemiei de COVID-19, traficul aerian redus și blocajele înregistrate la porturi majore din cauza întârzierilor au afectat profund rețeaua internațională de logistică în ultimul an. Din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că toate companiile caută moduri de a reduce presiunea asupra lanțurilor de aprovizionare și livrare.

DHL, care face parte din grupul Deutsche Post DHL, afirmase că deja folosește drone mai mici pentru a transporta documente, colete și medicamente pe distanțe limitate din Germania, Tanzania și China. Acum, și-ar fi dorit să treacă la drone un pic mai mari.

În acest scop, a anunțat că a încheiat un contract cu dezvoltatorul bulgar Dronamics, un startup de deep tech. Înțelegerea are scopul de a folosi aeronave fără pilot dezvoltate de acesta care pot transporta mărfuri cu o greutate de până la 350 de kilograme pe o distanță maximă de 2.500 de kilometri.

Deși este prima oară când auzim de acest parteneriat, contractul se află deja într-un stadiu destul de avansat. Primele modele ale dronei vor fi gata în luna octombrie a acestui an, conform datelor publicate de CEO-ul Dronamics, Svilen Rangelov. Partea la care se mai lucrează este distanța, autonomia. În prima fază, vor putea opera pe o distanță de aproximativ 100 de kilometri.

DHL a anunțat că intenționează să folosească dronele dezvoltate de compania bulgară în zona Europa și Asia-Pacific și că „acum este momentul potrivit pentru a explora acest lucru”.”Credem că dronele de mărfuri vor fi un element cheie în generația următoare de logistică în transporturi”, au atras atenția oficialii companiei.