Țara unde copiii nu mai au voie să se joace online în cursul săptămânii

Țara unde copiii nu mai au voie să se joace online în cursul săptămânii

China adoptă noi măsuri pentru a reduce dependența copiilor de jocurile video. Aceștia nu vor mai putea să se joace online în cursul săptămânii, au declarat autoritățile de la Beijing.

Tinerii cu vârste mai mici de 18 ani nu vor mai avea voie să joace online în timpul săptămânii, prevăd cele mai recente măsuri adoptate de autoritățile de aici.

Mai mult decât atât, nici în weekend-uri aceștia nu se vor putea juca la discreție.

Începând din această săptămână, minorilor li se va permite doar o oră de joacă între orele 20:00 și 21:00 vineri, în weekend și de sărbătorile legale, potrivit unei declarații a Administrației Naționale a Presei și Publicațiilor (NPPA).

Dependența de jocuri video este o mare problemă

Autoritățile au declarat că restricțiile au fost puse în aplicare pentru a reduce și pentru a preveni dependența de jocuri video în rândul tinerilor chinezi.

Piața a reacționat imediat la aceste noi restricții. Investitorii au luat imediat măsuri și și-au retras banii din companiile din domeniul jocurilor video. Astfel, NetEase ( NTES ) a scăzut cu 3,4% luni în timpul orelor de tranzacționare obișnuite din New York. Tencent ( TCEHY ) a suferit aproximativ aceeași scădere în Hong Kong marți, înainte de a crește cu 1,6%.

Prin urmare, dependența excesivă de jocuri video și de jocuri video a devenit o preocupare crescândă în cadrul unor studii ample de sănătate. Ultimele cercetări afirmă că 2 – 9% dintre adolescenți și adulți tineri se crede că suferă de dependența de jocuri video.

Psihologul Universității Stetson, Christopher Ferguson, susține că dependența de jocuri video, dacă există așa ceva, are o serie de diferențe cheie în comparație cu dependența de droguri, spre exemplu – cum ar fi incapacitatea de a construi o „toleranță” la jocuri sau de a simți simptomele de sevraj după deconectare.

„Acum, când sunt deprimat, vorbesc despre asta cu oamenii pe care îi iubesc și în care am încredere”, a scris Jesudason. „Când am un controller în mână, recunoscându-mi mie însumi de ce sunt nemulțumit înainte de a începe jocul, îmi pot folosi hobby-ul ca un refugiu sănătos și nu ca o escapadă deprimantă”.