29 nov. 2021 | 09:30

Țara care desființează anonimitatea pe internet a trolilor: nu este Rusia sau China

ACTUALITATE
Țara care desființează anonimitatea pe internet a trolilor: nu este Rusia sau China

În contextul efectelor negative ale manifestărilor de ură de pe internet asupra psihicului uman, o țară importantă a decis să desființeze anonimitatea de pe rețelele de socializare. Practic, vrea să asocieze niște nume reale trolilor.

Australia vrea să introducă noi competențe judecătorești pentru a forța rețele de socializare să demaște identităților anonimilor agresivi de pe internet, numele trolilor care activează în mediul virtual. Anunțul a fost făcut de premierul australian Scott Morrison, atrage atenția dpa, conform Agerpres.

Anonimitatea online, desființată din cauza trolilor

Noul set de reforme propuse în Australia are ca scop mărirea nivelului de responsabilitate al rețelelor de socializare și mass-media sociale. Ele trebuie să fie considerate editori și să poată fi trase la răspundere pentru conținutul defăimător postat pe platformele lor, a atras atenția premierul.

„Mas-media sociale pot fi de asemenea o reședință al lașilor, unde anonimi pot agresa, hărțui și ruina vieți fără nicio consecință”, a spus Morrison. „Nu le putem permite platformelor sociale să nu poarte nicio răspundere pentru conținutul de pe platformele lor. Ei nu pot să aprobe aceasta, să difuzeze aceasta și să degreveze de orice răspundere. Acest lucru trebuie să înceteze”, a declarat premierul Australiei.

Scopul este ca noile competențe judecătorești să pună o mare presiune pe giganții din domeniul social media pentru a reduce impactul emoțional asupra internauților. Volumul semnificativ de ură și mesajele extremiste din online au consecințe devastatoare, iar Facebook, Instagram, Twitter și altele trebuie trase la răspundere. „Troli anonimi sunt notificați: veți fi demascați și trași la răspundere pentru ce ați spus. Marile companii de tehnologii sunt notificate: înlăturați scutul anonimatului sau veți fi trași la răspundere pentru ceea ce publicați”, a atenționat el.

În final, Australia aduce o lovitură importantă anonimității de pe internet, chiar dacă o face cu un scop nobil și încearcă să remedieze o problemă cât se poate de arzătoare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele