Surpriza zilei de la WhatsApp: ai nevoie de așa ceva ca să-ți folosești contul

Surpriza zilei de la WhatsApp: ai nevoie de așa ceva ca să-ți folosești contul

De acum va trebui să-ți confirmi identitatea folosind informațiile tale biometrice pentru a conecta un cont WhatsApp la computer sau la web.

Compania deținută de Facebook a adăugat un strat de protecție în plus aplicațiilor sale, pentru a limita șansele ca altcineva să se conecteze la contul tău fără știrea sau permisiunea ta. Atât timp cât telefonul pe care îl utilizezi are opțiunile de deblocare a feței sau a amprentelor digitale activate, WhatsApp îți va cere să parcurgi procesul de autentificare atunci când îți conectezi contul la aplicația desktop a aplicației sau la versiunea web.

După ce serviciul îți verifică identitatea, va trebui să scanezi un cod QR cu telefonul. Noua caracteristică de autentificare biometrică este activă în mod implicit, iar singura modalitate de a nu o declanșa atunci când conectezi contul tău este să dezactivezi complet deblocarea feței sau a amprentei digitale.

WhatsApp, care va implementa în curând o politică de confidențialitate revizuită, care îi permite să partajeze informații cu Facebook, spune că nu va avea deloc acces la datele tale biometrice și va efectua procesul de autentificare prin sistemul de operare al telefonului.

Noua funcție de securitate WhatsApp va funcționa alături de alta, care îți trimite notificări pe telefon ori de câte ori cineva se conectează la contul tău pe web sau pe computer. Compania pare să lucreze la mai multe funcții și pentru aplicațiile sale care nu sunt pentru telefon, dezvăluind în anunțul său că „va adăuga mult mai multe funcționalități aplicațiilor sale pentru Mac și Windows, precum și pentru web” anul acesta.

Opțiunea surpriză din contul tău de WhatsApp, în plin scandal

WhatsApp a avut o criză majoră la începutul acestui an. Odată cu schimbarea regulilor platformei, milioane de utilizatori au ales alte platforme. Acum WhatsApp încearcă să-i atragă înapoi cu o opțiune surpriză.

În doar două săptămâni, WhatsApp a pierdut câteva milioane bune de utilizatori. Nu știm numărul precis, dar putem să ne bazăm pe cifrele utilizatorilor noi pentru Signal și Telegram, principalele două alternative. Cea dintâi a câștigat 7,5 milioane, cea din urmă circa 25 de milioane.

Acum, WhatsApp lucrează la încă o opțiune specială: să poți face videoconferință de pe web. Așa nu vei mai fi limitat doar la telefon și, totodată, vei avea o alternativă serioasă la Zoom, Google Meet sau chiar Skype.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: