Surpriza WhatsApp pentru acești utilizatori, dezvăluită: au așa ceva direct în aplicație

Surpriza WhatsApp pentru acești utilizatori, dezvăluită: au așa ceva direct în aplicație

WhatsApp lucrează la numeroase opțiuni pe care să le implementeze în diverse țări. În prezent ne bucurăm de apeluri vocale și video, dar platforma vrea mai mult de la utilizatori și pentru utilizatori. Un indiciu în acest sens tocmai a apărut.

În țările în care platforma are multe milioane de utilizatori, WhatsApp încearcă să introducă diverse opțiuni care i-ar face pe oameni mai dependenți de ea. India și Brazilia sunt două dintre aceste piețe-țintă, unde WhatsApp vrea să dezvolte serviciul de plăți.

Ce face platforma controlată de Facebook e să replice modelul de succes al aplicațiilor din China, cum e WeChat. Dacă îi va reuși în câteva țări mari, e posibil să vezi opțiunea și în toate celelalte. Până se va întâmpla asta, vedem cum vrea să dezvolte proiectul.

Extras de cont direct în WhatsApp

whatsapp optiune extras cont

La început de aprilie s-a aflat că WhatsApp vrea să readucă serviciul de plăți în Brazilia. Ce vrea să facă, de fapt, e să „scurtcircuiteze” procesul. Astfel, să poți transfera bani către alte utilizator și chiar să plătești produse direct în aplicație. E o noutate pentru utilizatori din Europa, Statele Unite ale Americii și nu numai.

În India, serviciul e lansat din noiembrie 2020. Acum, a apărut un indiciu că introduce opțiunea de „extras de cont”. Adică informații despre plățile realizate prin intermediul aplicației. Conform BGR, opțiunea ar funcționa similar celei prin care ceri datele pe care le are platforma despre tine. Odată cerut raportul tranzacțiilor, acesta e valabil timp de-o oră.

Deocamdată, opțiunea e în teste și va fi lansată pe Android și iOS. Dar o dată de lansare nu a fost comunicată, așa că-i foarte probabil să mai dureze.

Totodată, va fi utilă celor în ale căror țări opțiunea există deja. În România va trebui să folosești alte sisteme de plată. Sau, eventual, poți contracta un credit prin WhatsApp.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: