Opțiunea surpriză de la WhatsApp care schimbă complet felul în care îți folosești contul bancar

Opțiunea surpriză de la WhatsApp care schimbă complet felul în care îți folosești contul bancar

WhatsApp a devenit deja un simbol pentru comunicare instant. Dar Facebook nu vrea să se oprească aici cu ce oferă în aplicație. Mai nou vrea să reactiveze o idee mai veche.

Când vine vorba de banii tăi, dacă ai vrea să-i transferi rapid către altă persoană, ai două opțiuni: transferul bancar clasic sau printr-un fintech. Dacă nu aveți cont la aceeași bancă, transferul nu-i instant decât în câteva cazuri de parteneriate între băni. Dacă folosiți Revolut sau altă soluție fintech, atunci transferul e instant.

Ce vrea să facă WhatsApp e să „scurtcircuiteze” procesul. Astfel, să poți transfera bani către alte utilizator și chiar să plătești produse direct în aplicație. Nu e deloc o idee nouă, platforme similare din China deja folosesc așa ceva, dar e o noutate pentru utilizatori din Europa, Statele Unite ale Americii și nu numai.

WhatsApp reia planurile de lansare a opțiunii

În iunie 2020, WhatsApp a anunțat opțiunea de transfer de bani pentru Brazilia. A retras-o însă din cauza acuzelor că ar încălca regulile pieței concurențiale. Pe scurt, banca centrală a spus că poate aduce prejudicii altor băbci și serviciilor financiare.

În Brazilia, WhatsApp are peste 12 milioane de utilizatori, așa că e de înțeles de ce ar fi o piață de testare foarte bună.

Recent, conform Forbes, banca a retras interdicția și utilizatorii pot trimite bani dacă folosesc carduri VISA și Mastercard. Aplicația avea nevoie de cele două companii ca să i se permită să ofere acest serviciu.

Ce s-a mai schimbat față de primul plan e că acum nu pot fi făcute transferuri decât către alte persoane, nu și spre afaceri care ar vrea să interacționeze cu clienții prin WhatsApp.

Odată cu acest demers din Brazilia trebuie amintit și de cel din România, unde banca Libra Internet Bank oferă credite prin WhatsApp. Nu e chiar aportul aplicației, dar este un mediu care începe să fie integrat în sistemul financiar.

Citește și:
Etichete: