16 mart. 2021 | 15:09

Surpriza Renault, dezvăluită: Loganul pe care nu-l poți cumpăra în România sau de la Dacia

ACTUALITATE
Surpriza Renault, dezvăluită: Loganul pe care nu-l poți cumpăra în România sau de la Dacia

Renault a lansat noul Taliant pe piața din Turcia. Noul model este practic o Dacia Logan reinventată, sub sigla Renault, fiind un sedan de segment B ce înlocuiește vechiul Symbol.

Noul Taliant este a treia generație Dacia Logan cu sigla Renault. Constructorul de la Mioveni încă nu a publicat imagini cu interiorul mașinii, dar exteriorul ne duce cu gândul la un Renault veritabil.

Aproape nimic nu deosebește noul Taliant de sedanul constructorului de la Mioveni. Spre deosebire de Logan, Renault Taliant își adaptează designul la estetica firmei franceze, conform Motor1. Vom găsi caracteristici foarte asemănătoare cu noul Clio și chiar cu Captur.

Diferențele dintre Dacia Logan și Renault Taliant

Unele dintre cele mai importante diferențe notabile sunt farurile și stopurile. Taliant are aceste două elemente extrem de apropiate de cele ale sedanului Renault. La aceste două elemente se observă cel mai bine departajarea de liniile de la Logan. Farurile și stopurile Taliant sunt alungite, au un design futurist și inovator.

O diferență de imagine notabilă se vede și la jante. Taliant este dotat cu jante din aliaj care nu seamănă deloc cu cele de pe „clasicul” Logan. De asemenea, grila radiatorului a fost modificată și este similară cu cea folosită de modelul Clio.

Totodată, vârful portbagajului și medalionul vorbeșc despre o cabină spațioasă, aspect nu foarte diferit însă de bătrânul Logan, foarte generos și el în spațiu. Singurul lucru confirmat este că Taliant folosește deja noua platformă modulară CMF-B a noii Dacia Sandero – și Clio. Lansarea sa face parte din modelele cu care Renault intenționează să debuteze cu această nouă arhitectură în fabricile din America Latină.

Interiorul noului Taliant seamănă izbitor cu cel al Loganului, însă există și unele diferențe notabile. De exemplu, la Taliant avem guri de ventilație diferite și un alt display deasupra consolei centrale. Avem, de asemenea, și un volan diferit.

Constructorul se pare că nu va renunța doar la denumirea de Logan. Există unele zvonuri că și numele Sandero va dispărea, urmând a se păstra doar Stepway, care oricum este considerat un model de sine stătător.

În ceea ce privește motorizările, constructorul încă nu a oferit detalii. Specialiștii cred însă că autoturismul va primi motorizarile Logan. Și varianta GPL ar putea fi preluată de pe Logan. Prin urmare, noul Taliant ar urma să aibă în jur de 100 de cai putere sub capotă. Nu iese din calcul nici dotarea mașinii cu o cutie automată de viteze.