05 mart. 2021 | 11:11

Se întâmplă la Dacia: schimbarea spectaculoasă care îi uimește și pe cei de la Renault

CHESTII
Se întâmplă la Dacia: schimbarea spectaculoasă care îi uimește și pe cei de la Renault

Anul trecut pentru Dacia nu a fost unul chiar foarte bun. Însă un model de mașină care a ieșit de curând din fabricație a fost cel mai important pentru grupul care deține marca românească. Iată despre ce e vorba.

Astfel, Renault Group a reușit să limiteze, cu vânzările sale, pierderile grupului francez. Dacia Sandero a devenit în luna ianuarie cel mai vândut automobil din Franța, o veritabilă performanță pentru un automobil care nici măcar nu este fabricat în Hexagon.

Performanța arată cât de popular este automobilul vândut în Europa sub marca Dacia și care susține astăzi mare parte din performanța financiară a Renault Group.

Dacia ajută vânzările grupului Renault

Sandero 2, cel care acum iese de pe scena industriei auto, pe aproape toate piețele globale pe care activa, a fost vedeta grupului Renault și în 2020, depășind din nou cel mai cunoscut model al grupului, Clio.

Mai exact, potrivit datelor detaliate de vânzări ale Renault și analizate de Profit.ro, Sandero a fost cel mai vândut automobil al companiei Renault SA, cea care deține mărcile Renault și Dacia. După cum reiese din situația detaliată a vânzărilor grupului francez, Dacia a vândut în 2020 un volum total de 484.330 autoturisme, la care se adaugă 36.655 vehicule utilitare. În total, au fost 520.985 de autovehicule cu sigla Dacia vândute de Renault Group în 2020.

Cel mai vândut model al mărcii a fost Sandero, care a vândut 188.118 unități la nivel global, cu aproape 31% mai puține decât în 2019. Acestora li se mai adaugă câteva vândute ca vehicule comerciale (945), precum și primele 289 de exemplare din Sandero 3, vândute la finalul anul trecut, cel mai probabil dealerilor.

Din totalul de mai sus, 158.762 exemplare au fost vândute pe piața din Europa, restul fiind pe celelalte piețe, unde Dacia este prezentă, este drept că nu sunt foarte multe: Africa și Orientul Mijlociu.