Surpriza Dacia fix când începe Rabla 2021: ce noutăți va avea, de fapt, noul Duster

Surpriza Dacia fix când începe Rabla 2021: ce noutăți va avea, de fapt, noul Duster

De la primul Duster până acum, Dacia a făcut puține modificări majore pe acest model. În 2021, cât de curând, lansează o nouă versiune. Momentul e important la nivel tehnic, nu de design.

Publicația franceză L’Argus susține că Dacia va introduce noul model Duster la final de aprilie. În ultima săptămână din aprilie e planificat să înceapă și programul Rabla 2021, dar e puțin probabil ca mașina să intre direct la vânzare. Cel mai probabil doar va fi prezentată, anunțată, iar vânzările ar trebui să înceapă în septembrie.

Totuși, trebuie amintit că Rabla Clasic ține atât cât sunt bani. Așa că, dacă nu se termină toate tichetele în aprilie – mai, poți spera să prinzi o ofertă pentru noua Dacia Duster în toamnă.

Duster e un succes pentru Dacia, chiar și fără modificări majore

Cumva, decizia Dacia de-a nu schimba major Duster era previzibilă. De la primul Logan până la ultimul, schimbările importante au fost la nivel tehnic. Asemenea cu Sandero sau Sandero Stepway. În 2021, Duster va prelua elementele de pe cele trei modele introduse în toamna lui 2020.

O nouă generație de Duster e însă așteptată în 2024, în perioada în care Dacia va lansa și Bigster, cea mai mare mașina de până acum, un SUV care să concureze mai bine cu modelele similare ale altor producători mai mari.

Scopul acestui facelift este uniformizarea portofoliului Dacia la nivel de design. Mașina va avea blocuri optice față și spate asemănătoare celor existente în prezent pe Logan, Sandero sau Spring. Totodată, Duster ar avea o grilă mai impunătoare, fapt care va duce și la coborârea barei de protecție. În interior, mașina va fi pregătită pentru Android Auto și CarPlay, cu un ecran de generație mai nouă.

Mult mai importantă va fi partea tehnică. Transmisia EDC revine în dotarea Duster, dar mașina n-ar trece și la sistem hibrid cu motor electric. Ar rămâne însă cu versiunea ECO-G pe GPL, dar ar dispărea și tracțiunea 4×4 cel puțin în primă fază.

Pentru Dacia și Renault, Duster e o mașină foarte importantă. Conform datelor Carsalesbase, între 2010 și 2020, Duster a înregistrat anual vânzări de peste 130 de mii de unități. Recordul a fost în 2019, cu peste 220 de mii de unități.

Etichete: