Structura anului școlar 2021-2022. Lista tuturor vacanțelor și perioadelor de școală

Structura anului școlar 2021-2022. Lista tuturor vacanțelor și perioadelor de școală

Doar un pas mai este până la minunata vacanță de vară. Vineri, elevii români, cu excepția celor din învățământul profesional și tehnic, vor lua vacanță și se vor mai întoarce în bănci tocmai pe 13 septembrie.

Elevii români se vor bucura vara aceasta de 11 săptămâni de vacanță, timp suficient pentru a se distra, a se relaxa, dar și pentru a parcurge din nou materia ultimului an, ca să se asigure că nu au uitat ce au învățat.

La rândul lor, elevii din învățământul tehnologic, profesional, postliceal, vor lua vacanță ceva mai târziu, pe 16 iulie.

Pe 13 septembrie, conform structurii noului an școlar 2021-2022, elevii români vor reveni în bănci, după cum afirmă ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Sigur că pe 13 septembrie, toată lumea va veni la şcoală cu prezenţă fizică”, a spus Cîmpeanu.

Structura anului școlar 2021-2022

-13 septembrie – prima zi de școală.

-22 decembrie 2021 – vacanța de iarnă  și vacanța intersemestrială și încheierea primului semestru, a cărui durată totală va fi de 14 săptămâni.

-Vacanța de iarnă – 22 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022.

-10 ianuarie 2022 – 14 aprilie – semestrul al doilea, de 20 de săptămâni.

-Vacanța de primăvară – 15 aprilie – 1 mai.

-2 mai – revenirea în bănci, după vacanța de primăvară.

-11 iunie 2022 – vacanța de vară.

Programul „Școala Altfel’’ este încadrat în perioada 8 – 14 aprilie, interval în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare.

„Intervalul aferent programului Școala altfel nu va coincide cu perioada în care se susțin lucrările scrise semestriale (tezele)” se precizează în ordinul de ministru.

Important de menționat este că, la programul de mai sus, există unele excepții.

Astfel, conform legislației, pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Pentru clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 3 iunie 2022, în timp ce pentru clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică (exceptând clasele terminale anterior menționate), respectiv pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri.

„În situația suspendării cursurilor conform Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP), măsurile privind parcurgerea integrală a programei școlare prin modalități alternative stabilite de consiliul de administrație al școlii nu se dispun pe durata vacanțelor școlare”, a anunțat Ministerul Educației.

Citește și: