Educația minune, în ochii lui Cîmpeanu: ”te ferește de fake news, te ferește de manipulare”

Educația minune, în ochii lui Cîmpeanu: ”te ferește de fake news, te ferește de manipulare”

Protestele din ultimele zile împotriva restricțiilor din pandemie au generat numeroase reacții, atât în rândul oficialităților, cât și al oamenilor obișnuiți. Cu toții s-au străduit să găsească o explicație.

Sorin Cîmpeanu a făcut mai multe declarații legate de viziunea lui asupra motivelor din spatele protestelor organizate de membrii AUR. Aceștia au fost foarte vocali atât pe stradă, în fața spitalelor, cât și pe internet. Ministrul Educației este de părere că principalul argument pentru această situație în care oamenii încep să strige ”Jos pandemia”, dacă nu era evident, are legătură cu educația sau, mai bine spus, lipsa ei.

Educaţia, cu siguranţă, te fereşte şi de opinii nefondate, te fereşte şi de prejudecăţi, te fereşte şi de manipulare, te fereşte şi de fake news. Educaţia te fereşte de aceste lucruri”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24, referindu-se la protestele din ultimele zile.

În același interviu, oficialul guvernamental a comentat și situația profesorilor și altor cadre didactice care sunt promotoare de știri false pe internet. Din păcate, mai multe campanii anti-vaccinare s-au propagat în grupurile de Facebook ale profesorilor, iar cel puțin la începutul programărilor online, aproximativ 70% dintre ei nu doreau să se imunizeze.

Pe marginea situației lor, Cîmpeanu a spus că este important să se ia măsuri eficiente. ”Nicio categorie profesională nu este ferită de aceste exemple, important este să se ia măsurile corecte şi eficiente”, a declarat Cîmpeanu.

Pentru context, România, la fel ca multe alte state europene importante, se confruntă cu o perioadă de proteste din ce în ce mai agresive împotriva restricțiilor stabilite de autorități în contextul pandemiei de coronavirus. Protestele s-au desfășurat în mai multe orașe mari din țară, deși numărul participanților a gravitat, de cele mai multe ori, în jurul a câteva sute de oameni. Membrii AUR, în frunte cu George Simion, au fost prezenți la fiecare manifestație.