26 nov. 2021 | 08:00

Soluția vine de la chinezi: cum rezolvi problemele ”bogățiilor” de pe Instagram și Facebook

ACTUALITATE
Soluția vine de la chinezi: cum rezolvi problemele ”bogățiilor” de pe Instagram și Facebook

Percepția multor tineri asupra realității este deformată într-o manieră semnificativă de conținutul postat de influenceri pe rețele de socializare. Din fericire, există o soluție.

În timp ce mulți tineri ajung depresivi sau își neglijează educația pentru că banii se fac altfel pe internet, mai ales în cazul persoanelor de sex feminin, autoritățile din China au obosit să mai aștepte o soluție de la Mark Zuckerberg. Nu de alta, dar cele mai mari rețele de socializare din lume nu sunt foarte eficiente în a proteja sănătatea mintală a utilizatorilor.

Afișarea bogăției și conținutul neetic, interzise pe rețele sociale

Autoritățile de la Beijing au decis să interzică în China ”conținutul neetic” postat pe rețele sociale. Conform definiței, acel conținut include afișarea bogăției și a ”plăcerilor extravagante”. Dacă aceste formulări ți se par incredibil de abstracte, lăsând loc de interpretări, ai perfectă și totală dreptate. Dincolo de asta, anunțul a venit din partea Agenției Chineze pentru Reglementarea Internetului și are statut de lege.

Atât celebritățile cât și fanii lor „trebuie să respecte ordinea publică și normele de conduită, să adere la orientarea corectă a opiniei publice și cea valorică, să promoveze valorile fundamentale socialiste și să mențină un stil de viață sănătos și de bun gust”, a transmis într-un comunicat Administrația Spațiului Cibernetic din China, conform Business Insider, via Adevărul.

Un pic mai dureroase decât bogățiile de pe Instagram, din prisma pedepselor, sunt însă răspândirea zvonurilor, publicarea de informații false sau private și acțiunea de provocare a fanilor să se atace verbal unii pe alții. Încurajarea fanilor să participe la o ”strângere ilegală de fonduri sau să facă investiții iraționale” este de asemenea pe listă.

Rețelele sociale din China sunt obligate să monitorizeze și raporteze „acte suspectate a fi ilegale și acte infracționale ale starurilor expuse, ca și conflicte grupale implicând fani” către autorități, moderând conținutul care se poate reflecta într-o așa numită dezordine socială.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele