07 aug. 2021 | 12:00

Soluția pentru salvarea pozelor tale vine de la Dropbox, după ce ”te-a sabotat” Google

ACTUALITATE
Soluția pentru salvarea pozelor tale vine de la Dropbox, după ce ”te-a sabotat” Google

Pentru foarte mulți utilizatori de Android, soluția automată de backup a fotografiilor de la Google funcționa o mană cerească, mai ales că era complet gratuită, dacă tolerai un compromis discret de calitate. Varianta aceea nu mai există, iar Dropbox vine cu soluția.

Dropbox este un serviciu de stocare în cloud care, din prima zi de disponibilitate, a fost oferit într-o variantă plătită și una gratuită. Versiunea fără costuri venea însă cu compromisuri semnificative de funcționalitate. Acum, discrepanța dintre cele două iterații s-a mai domolit, în speranța că va atrage un număr mare dintre clienții de Google Photos.

Dropbox, o alternativă mai decentă la Google Photos

Dropbox, la fel ca WhatsApp sau Gmail, beneficiază deseori de actualizări, unele mai semnificative decât altele. Una dintre cele mai recente a incorporat și posibilitatea efectuării automate de copii de siguranță pentru fotografiile tale din galerie, chiar dacă nu plătești pentru Dropbox și ești abonat la versiunea Basic a serviciului de cloud.

În comunicatul pe marginea subiectului, oficialii Dropbox au insistat asupra faptului că upload-urile de poze, salvarea lor automată în cloud, de acum înainte se va efectua mai rapid și mai sigur, Cu alte cuvinte, nu există riscul să le pierzi din cauza unei conexiuni instabile la internet, de exemplu.

Ca un detaliu interesant, pe iOS, aplicația de Dropbox actualizată îți permite și să alegi anumite albume pe care le dorești sincronizate cu cloud-ul. Eventual, poți alege chiar ca acele imagini să-ți fie șterse din iPhone după ce s-au salvat în cloud. În acest fel, ai și avantajul că nu-ți sacrific spațiul limitat din cloud pe fotografiile și clipurile care nu sunt foarte importante pentru tine.

În teorie, funcția detaliată mai sus ar trebui să ajungă în decurs de câteva săptămâni și pe smartphone-urile cu Android, dar nu există încă o promisiune fermă în acest sens.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele