23 nov. 2021 | 18:25

Skoda continuă să lanseze modele noi: tot ce știm despre modelul Karoq

ACTUALITATE
Skoda continuă să lanseze modele noi: tot ce știm despre modelul Karoq

Skoda nu este cea mai interesantă marcă de automobile din portofoliul Grupului Volkswagen, dar este una dintre cele mai de succes.

O parte din acest succes este atribuită lui Karoq, un crossover compact văzut ca un înlocuitor indirect al modelului Yeti. A fost al doilea cel mai bine vândut model al mărcii cehe pe tot parcursul anului 2020, precum și în prima jumătate a acestui an, după Octavia.

Înainte de finalul acestei luni, când crossover-ul din segmentul C va primi o modernizare tipică pentru orice mașină, marca cehă a lansat un videoclip de tip teaser.

Inspirat după modelul Audi A6, Skoda Karoq 2022 are o secțiune inferioară puțin mai subțire a farului pe măsură ce se apropie de grila ușor actualizată. Luminile de zi cu LED par să aibă un design divizat, amintindu-ne de generația anterioară Octavia, cu farurile sale separate disponibile pe modelul facelift.

Luminile inferioare sunt acum înclinate spre partea laterală a mașinii, mai degrabă decât spre grilă, așa cum este cazul actualului Karoq.

Un facelift modern

Skoda a modificat și farurile spate, deoarece acestea se extind mai mult pe hayon și au o formă semnificativ diferită pe partea stângă pentru a oglindi designul farurilor cu o secțiune inferioară mai îngustă. Inscripția mare „SKODA” de pe hayon, nu este nouă, deoarece a fost introdusă inițial pentru modelul lansat în 2020.

Detaliile despre specificațiile tehnice nu au fost dezvăluite, dar Karoq 2022 nu va primi o versiune hibrid plug-in, deoarece șeful companiei a declarat anterior doar Octavia și Superb vor oferi o opțiune PHEV. Pot să mă aștept să văd cele mai recente motorizări pe benzină și diesel ale Grupului VW, dar nu cred că Karoq RS se va materializa prea curând.

Debutul oficial al noului model este programat pentru finalul lunii, iar vânzările în Europa ar putea începe în primul trimestru al anului 2022.