20 sept. 2021 | 15:15

Site-ul care îți arată cât de rasiști sunt francezii: te ajută să-ți schimbi numele într-un franțuzism

ACTUALITATE
Site-ul care îți arată cât de rasiști sunt francezii: te ajută să-ți schimbi numele într-un franțuzism

Un fost jurnalist politic consideră că toată lumea ar trebui să aibă un nume francez pentru a se simți confortabil în societate. Dacă numele tău nu este suficient de franțuzesc, poți să îl schimbi.

Francezii care intră pe site-ul ”Prenumele meu, Repede” pot își testeze numele. Acolo, pot să verifice dacă numele lor este destul de francez și pot să găsească alternative la acesta. Site-ul este un tribut adus platformei online franceze ”Vaccinul meu, Repede”, unde oamenii se pot programa pentru a se vaccina anti-Covid.

De ce trebuie toată să poarte nume francez?

Deci, potrivit site-ului Peter devine Nestor, James devine Jules, Rosemary devine Roseline, iar Zinedine devine Antoine și Kylian devine Sylvain. Oricum, în ciuda notei umoristice, controversatul jurnalist Éric Zemmour spune că oamenii ar trebui să aibă nume franceze. Acest lucru ar contribui la o mai bună integrare a străinilor și a descendenților lor. De asemenea, cei care poartă nume precum Muhammad, Kévin și Jordan ar trebui să și le schimbe. ”Consider că, oferind prenume musulmane, refuzați să acceptați istoria Franței”, a spus el pentru televiziunea franceză.

Fostul jurnalist politic de la Le Figaro a fost condamnat pentru incitare la ură și este cunoscut pentru criticile sale violente împotriva imigrației și Islamului. Nu se știe dacă va participa la alegerile prezidențiale din Franța, el nu a anunțat, încă. Totuși, susținătorii săi fac demersuri. Dacă va aduna până la 10% din voturi, el va reprezenta o amenințare credibilă pentru candidata RN, Marine Le Pen, prin ruperea bazinului electoral de extremă dreapta.

El a mai declarat, că dacă va fi ales, va reinstala o lege din 1803 care a fost abrogată în 1993. Ea permitea doar prenume de sfinți incluși în calendarul creștin din „istoria antică”.

Din 1993, părinții francezi nu au libertate completă în a-și numi copiii. Dacă oficialii consideră că numele dat nu este în interesul lui, acesta poate t fi respinse. Au fost părinți cărora li s-a refuzat numele de Megane, Nutella, Fraise, Manhattan sau Mohammed Merah după teroristul din Toulouse.

Dacă ești curios de cum funcționează și care ar putea fi numele tău franțuzesc, fă click aici.