Și-a cumpărat permisul de conducere de pe Facebook și nu i-a venit să creadă ce au făcut polițiștii când l-au văzut

Și-a cumpărat permisul de conducere de pe Facebook și nu i-a venit să creadă ce au făcut polițiștii când l-au văzut

Ca să-ți dai seama cât de ”util” a devenit Facebook în 2021, este suficient să te uiți la câte lucruri poți cumpăra de pe cea mai mare rețea de socializare. Un român și-a cumpărat un permis de conducere.

Nu mai puțin de 1600 de euro a plătit un român pe o poză cu un permis de conducere personalizată cu numele și poza sa. Achiziția a fost făcută prin intermediul Facebook și, fără să uimească pe nimeni, nu a funcționat în fața autorităților.

Permisul de conducere de pe Facebook: cât de bun a fost

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora efectuează cercetări cu privire la un cetăţean român, care a fost depistat conducând un autoturism, deşi nu dobândise în prealabil dreptul de a conduce. 

Evenimentul s-a petrecut la sfârşitul săptămânii trecute, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă. La momentul cu pricina un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora – I.T.P.F. Iași a oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Chipereşti, un autoturism. Mașina era înmatriculată în România, iar la volan se afla cetăţeanul român C.C., în vârstă de 45 de ani, cu domiciliul în judeţul Bacău.

La controlul de frontieră, persoana aflată la volan nu a putut prezenta permisul de conducere. În schimb, a arătat pe telefonul mobil o fotografie cu un permis de conducere românesc. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că bărbatul nu a obţinut niciodată dreptul de a conduce autovehicule, iar imaginea de pe telefon nu era o poză a unui permis valid.

Uimitor nu a fost însă permisul, cât faptul că bărbatul a declarat că l-a cumpărat de pe Facebook de la o persoană pe care nu o cunoaște, dar căreia a plătit nu mai puțin de 1600 de euro pentru poza cu pricina.

În acest caz, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: