Serviciul Google care a sărit de 1 miliard de descărcări în Play Store: de unde acest succes
Google e o companie uriașă care-ți oferă cam tot ce ai nevoie pentru a fi parte din lumea digitală. Acest serviciu tocmai ce a sărit de 1 miliard de descărcări în Play Store.
Google Translate e un serviciu folosit de multe persoane din întreaga lume. Vine și sub forma unei aplicații, pe care o poți descărca din Play Store, una dintre cele mai vechi oferite de gigantul din grupul Alphabet. Serviciul a tot primit îmbunătățiri în ultimii ani și o nouă interfață.
Mai ales în perioada pandemiei, oamenii au arătat interes pentru Google Translate, astfel că aplicația a depășit 1 miliard de descărcări.
Google Translate sare de 1 miliard de descărcări
Google Translate oferă traduceri în 108 limbi, oferă transcriere în timp real și vine și-n varianta dark mode. Are un mod offline, ideal pentru atunci când călătorești în alta țară și poate n-ai capacitatea de a pronunța corect unele denumiri de străzi sau nume. De asemenea, vine și cu funcția de traducere prin intermediul camerei.
Google Translate se folosește și de realitate augmentată pentru a-ți oferi traduceri în timp real pentru ceea ce vezi în fața camerei. Funcția respectivă este intitulată Instant Camera și există de mult timp, dar tocmai a beneficiat de un update important în privința numărului de țări suportate.
Traducerile în timp real prin AR au intrat în portofoliul Google Translate după achiziția companiei World Lens, în urmă cu aproximativ cinci ani. De atunci însă, a ”învățat” mult mai multe limbi străine, iar prin actualizarea de acum câteva zile, cel puțin pe Android, suportă 60 de limbi în plus, inclusiv română.
În cazul în care vezi un text în arabă, hindi, vietnameză sau orice altceva pe un perete, poți orienta camera de la telefon către el și vei vedea traducerea în Română. Dacă ai o curiozate vizavi de lista completă a limbilor suportate de Google Translate și la ce nivel de funcționalitate, poți accesa această pagină web de pe site-ul companiei. În varianta inițială a funcției Instant Camera, erau suportate destul de multe limbi străine, dar traducerea o vedeai doar în engleză. Acum, poți să traduci din japoneză în chineză, dacă de asta ai nevoie.
Serviciul procesează mai bine de 100 de miliarde de cuvinte zilnic.