Segway propune super hibridul pentru șosele: motocicleta care își produce singură electricitatea

Segway propune super hibridul pentru șosele: motocicleta care își produce singură electricitatea

Segway a dezvăluit de curând prototipul său pentru noua motocicletă alimentată într-un sistem hibrid. Apex H2 folosește hidrogen ca să producă electricitate.

Segway Apex H2 pare a fi o continuare a Segway Apex, o motocicletă electrică prezentată pentru prima dată de companie la sfârșitul anului 2019. La acea vreme, Segway a șocat internetul prin introducerea primei sale motociclete electrice.

Pe noul model, compania a adăugat o celulă de combustibil cu hidrogen față de Apex și a refăcut cadrul pentru a oferi un nou design futurist. Rezervoarele de hidrogen care furnizează combustibil ar putea fi schimbate și reumplute, ceea ce ar reduce simțitor timpul necesar pentru reîncărcare în comparație cu o motocicletă electrică convențională.

Problema este că modelul folosește atât energie electrică, cât și produsă de hidrogen pentru a alimenta Segway Apex H2. Acest lucru înseamnă că este nevoie de o rețea în care să fie înlocuite canistrele cu hidrogen, spun experții care au aruncat un ochi critic către noul Apex H2.

Motocicleta Segway ajunge de la zero la 100 km/h în 4 secunde

Potrivit companiei, modelul are capacitatea de a rula cu aproximativ 80 de cai putere și va atinge viteza maximă de 150 de kilometri pe oră. De asemenea, Segway Apex H2 ar folosi un sistem de suspensie similar cu Rotationally Advanced Design Development (RADD) al lui James Parker.

Totodată, modelul e conceput să poată accelera de la zero până la 100 km/h în doar patru secunde. Conform datelor furnizate de companie, noul Segway APEX H2 folosește 1 g de hidrogen la 1 km parcurs.

Până în 2023, compania spune că va pune pe piață noul model, la un preț de aproximativ 10.700 de dolari, ceea ce îl plasează peste costul unei motociclete electrice Zero entry level și de două ori prețul unei SONDORS Metacycle.

Clienții interesați de model pot să îl rezerve gratuit în perioada 1 aprilie 2021 – 30 aprilie 2021. Modelul va fi lansat oficial când numărul rezervărilor va ajunge la 99.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: