Se întâmplă la pompă. Ce fac majoritatea românilor este incredibil, într-o țară atât de săracă

Se întâmplă la pompă. Ce fac majoritatea românilor este incredibil, într-o țară atât de săracă

Știm cu toții faptul că românii nu au nivel de trai foarte bine dezvoltat. Cu toate acestea, sondajele arată că o treime dintre șoferii de la noi își alimentează mașinile cu benzină și motorină premium.

Un sondaj recent realizat de MOL arată că șoferii români țin la prestigiu, dar și la mașinile lor. Astfel, o treime dintre aceștia alimentează mașinile cu carburant premium.

Practic, arată sondajul citat, peste 50% dintre șoferii români alimentează cu carburant premium cel puțin ocazional, iar unul din trei utilizează exclusiv acest tip de carburant.

Pentru șoferii români, calitatea contează

Compania petrolieră susține că șoferii români pun preț pe calitatea carburantului de la pompă. În general, 83% dintre respondenți sunt de acord cu afirmația potrivit căreia carburantul premium asigură o performanță mai bună la condus.

“Consumatorii aleg acest tip de carburant în primul rând pentru a proteja motoarele vehiculelor, însă calitatea acestui tip de carburant comparativ cu cea a carburantului de bază și o performanță mai bună la condus reprezintă alți factori decisivi pentru această alegere.

Pentru 74% dintre șoferi, calitatea carburantului reprezintă un factor determinant în alegerea stației de alimentare”, se arată în comunicatul companiei petroliere.

Atunci când aleg să alimenteze cu un carburant premium, 39% dintre șoferi sunt motivați de funcționarea mai bună a motorului, 37% de calitatea mai bună, și 32% de performanța mai bună.

Totuși, unii consumatori rămân rezervați în achiziționarea de carburant premium, din cauza prețului mai mare decât al carburantului obișnuit.

De asemenea, mai arată sondajul, 76% dintre șoferii români aleg stația de alimentare în funcție de calitatea carburantului, urmată de preț (63%) și de amplasarea acesteia (53%).

Din nefericire, prețurile de la pompă sunt în plină ascensiune în ultima perioadă. Totul pornește de la scumpirea petrolului. Aprecierea prețurilor la petrol e pusă pe seama redeschiderii economiilor globale și creșterii cererii pe acest sector. Transportul, dar și turismul, încep să revină la viața de dinainte de pandemie, iar acest lucru se reflectă în scumpiri, pe o piață condusă pe principiul raportului dintre cerere și ofertă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: