02 iul. 2021 | 08:20

Se dau până la 1.115 lei pentru românii din această categorie. Ce sunt tichetele sociale și cum se pot obține

ACTUALITATE
Se dau până la 1.115 lei pentru românii din această categorie. Ce sunt tichetele sociale și cum se pot obține

Se dau bani de la bugetul statului pentru o categorie de români afectați de pandemie. Iată despre cine e vorba și cum poți obține tichetele sociale.

Familiile cu copii care se încadrează în limita unui plafon de venituri primesc din partea statului, o inițiativă lansată recent, tichete sociale pentru sprijin educațional, care reprezintă o șansă unică pentru părinți de a evita abandonul școlar al copiilor lor, dar și pentru vânzătorii de rechizite școlare, cărți și îmbrăcăminte în a-și rotunji încasările, puternic afectate de pandemie. Condiția pentru retaileri este însă să accepte la plată aceste tichete, garantate de autoritățile statului, notează Profit.ro.

Tichetele sociale încearcă să oprească abandonul școlar

Tichetele sunt acordate atât copiilor din învățământul preșcolar, cât și din cel primar și gimnazial. Astfel, în baza unei ordonanțe de urgență aprobată anul trecut de Guvern, familiile cu copii din învățământul preșcolar, primar și gimnazial, cu un venit lunar net pe membru de familie de până la 1.115 lei (pentru elevii din ciclul primar și gimnazial) respectiv 284 de lei (preșcolari), primesc sprijin financiar acordat sub formă de tichet social pe suport electronic în cuantum de 500 de lei pe an școlar.

Tichetele, emise pe suport electronic, pot fi utilizate pentru achiziționarea de materiale școlare necesare frecventării școlii, constând în articole pe papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe, precum și articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței.

Statul speră că aceste măsuri vor încuraja frecventarea școlii, urmărind accesul copiilor cu o condiție precară la egalitate de șanse, în scopul creșterii calității vieții și al evitării excluziunii sociale, într-un context în care, în pandemia generată de coronavirus, una dintre cele mai afectate categorii de persoane este cea a copiilor cei mai dezavantajați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial.

Dacă vrei mai multe detalii în acest sens, pot fi aflate prin trimiterea unui e-mail la adresa comerciant.ro@sodexo.com sau, pur și simplu, sunând la call center – număr telefon 021 204 46 46.