Se dau bani pentru cei care stau în carantină. Acestea sunt condițiile ca să-i primești în această țară

Se dau bani pentru cei care stau în carantină. Acestea sunt condițiile ca să-i primești în această țară

Președintele Cehiei, Milos Zeman, a semnat vineri un act normativ care prevede că persoanele care intră în carantină în contextul pandemiei de coronavirus, să primească o sumă de bani pe zi.

Cehii care intră în carantină ar putea primi până la 14 euro pe zi, prevede actul normativ promulgat vineri de președintele ceh.

Cine va primi banii?

Cehii cărora autoritățile sanitare le impun carantină pentru o perioada de 14 zile vor primi până la 14 euro pe zi, conform documentului citat.

De asemenea, dacă aceste persoane sunt active în câmpul muncii, zilele petrecute în carantină se vor adăuga concediului medical plătit pe caz de boală. Suma totală oferită unei persoane care intră în carantină impusă de autorități nu trebuie să depășească 90% din câştigul mediu.

Autoritățile sanitare din Cehia își propun că acest proiect să stimuleze rata de obiență a populației în raport cu măsurile de protecție împotriva infecției cu noul tip de coronavirus.

Proiectul va incuraja oamenii să stea în carantina

Guvernul ceh se gândește că, dacă oamenii vor fi „recompensați” pentru a stă în carantină, ei nu vor mai fi tentați să încalce perioada de izolare și, prin urmare, deși necesită niște costuri, această măsură va ajută autoritățile sanitare să lupte cu pandemia.

Potrivit autorităţilor cehe, multe persoane infectate nu au dezvăluit numele celor cu care au intrat în contact de teamă că vor provoca probleme financiare prietenilor sau rudelor, scrie presă internațională. Astfel, aceste temeri vor dispărea, pentru că persoanele izolate vor fi protejate din punct de vedere financiar, iar apropiații nu vor mai avea niciun motiv să nu declare dacă au intrat în contact cu ele.

Epidemia din Cehia a ajuns la cote alarmante

În prezent, epidemia din Cehia a ajuns la cote alarmante. Cehia are cea mai ridicată rată de noi infecţii din Uniunea Europeană. Datele oficiale oferite de guvernul ceh arată că sunt 800 de persoane la 100.000 de locuitori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: