04 nov. 2021 | 08:37

Se dau bani de la stat și tocmai s-a schimbat legea: nu mai este vorba de două luni

ACTUALITATE
Se dau bani de la stat și tocmai s-a schimbat legea: nu mai este vorba de două luni

În speranța încurajării campaniei de vaccinare, oficialii români au anunțat în urmă cu ceva timp că vor începe să acorde tichete de masă celor care s-au imunizat. În practică, însă, prea puțini au văzut acei bani, iar eu nu știu pe nimeni.

La începutul campaniei de încurajare a vaccinării prin intermediul tichetelor valorice de 100 de lei, oficialii români au insistat asupra faptului că, deoarece bonurile nu au fost disponibile de la început, vaccinații au două luni să intre în posesia lor. Campania a început în luna septembrie. În practică, respectivele tichete nu au ajuns nici până la această oră la cetățeni.

Se dau bani vaccinaților până la șase luni

De la data vaccinării cu schema completă, românii au șase luni la dispoziție pentru a lua bonurile de masă de la centrul de vaccinare sau medicul de familie unde s-a efectuat imunizarea. Termenul a fost mărit de la două luni printr-un Ordin al Ministrului Sănătății.

Ordinul Ministerului Sănătății (MS) nr. 2.359/2021, publicat miercuri în Monitorul Oficial nr. 1.050, vizează modificarea legislației ce stabilește regulile ce sunt aplicate la acordarea alocației de hrană celor care se vaccinează complet împotriva COVID-19, respectiv a Ordinului MS 1.863/2021, apărut în septembrie, conform Avocatnet.

Noul Ordin are un singur scop, majorarea perioadei în care poți pune mâna pe tichetele respective. “Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare (…) pot ridica tichetele de masă de la unitatea care a efectuat ultima doză de vaccinare în termen de 6 luni de la data vaccinării cu schema completă”, se arată în ordinul publicat în această săptămână.

Ordinul anterior semnat pe marginea acestui subiect a 1863 din 2021 și stabilea că tichetele de masă puteau fi ridicate în termen de 60 de zile de la data vaccinării cu schema completă. În continuare, se consideră 3 septembrie 2021 data începerii acestei campanii, iar suma primită rămâne 100 de lei, sub forma a cinci tichete de 20 de lei fiecare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele