Se dau bani de la stat începând de astăzi pentru acești români. Cine primește sumele destul de consistente

Se dau bani de la stat începând de astăzi pentru acești români. Cine primește sumele destul de consistente

Statul vine cu noi stimulente financiare. Iată cine sunt beneficiarii și cine se bucură de bani în plus chiar la început de an.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunță că agricultorii vor primi bani de la stat. Ei au putut depune cererile începând din 03 septembrie 2020. Sunt solicitări referitoare la ajutorul de stat acordat producătorilor agricoli care au înfiinţat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică, într-un interval de 10 zile lucrătoare.

Cine primește bani de la stat

Cererile s-au depus la Centrele locale/ judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, respectiv al Municipiului Bucureşti pe raza cărora/căruia a fost depusă Cererea unică de plată în Campania 2020. Cererea de solicitare a ajutorului de stat, însoţită de documentele solicitate poate fi transmisă la Centrele judeţene/locale APIA, respectiv al Municipiului Bucureşti şi prin fax sau poştă sau în format electronic prin e-mail.

Iată cine sunt beneficiarii:

  • a) producătorii agricoli persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, constituite potrivit prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfășurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 182/2016, cu modificările și completările ulterioare;
  • b) producătorii agricoli persoane juridice, cu excepţia grupurilor de producători.

Ajutorul de stat se acordă beneficiarilor care au înfiinţat în toamna anului 2019 următoarele culturi: – grâu, secară, triticale, orz, orzoaică, ovăz, rapiţă.

Beneficiarii trebuie să îndeplinescă cumulativ următoarele condiţii :

  • a) să deţină proces-verbal de constatare şi evaluare a pagubelor, încheiat până la data de 15 iunie inclusiv, în care procentul de calamitare este de peste 30% aferent culturii calamitate;
  • b) suprafaţa calamitată să reprezinte un procent de peste 30% din suprafaţa totală declarată în Cererea unică de plată în anul 2020, aferentă culturii calamitate;
  • c) să fie înregistraţi în evidenţele APIA în anul 2020, cu Cerere unică de plată 2020;
  • d) nu se afla în dificultate, respectiv reorganizare, lichidare sau în faliment la data depunerii cererii de solicitare a ajutorului de stat, în baza evidenţelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

APIA insistă că suprafaţa pentru care se acordă ajutorul de stat nu poate depăși suprafaţa culturii declarate în cererea unică de plată depusă în cadrul Campaniei 2020.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: