Se dau bani de la bancomat în România, fără card: cât este de ușor, ce trebuie să faci

Se dau bani de la bancomat în România, fără card: cât este de ușor, ce trebuie să faci

Dacă te numeri printre oamenii care realizează plăți cu telefonul, trebuie să știi cum poți face acest lucru direct la bancomat, cu telefonul.

Plățile cu telefonul sunt realizate mai ales de către persoanele mai tinere care dețin un cont bancar.

În acest sens, era de așteptat ca instituțiile financiar-bancare să vină, treptat, cu un sistem prin care să poţi elimina obligativitatea folosirii cardului și la retragerea de numerar de la ATM-uri.

Așadar, iată cum poți face retrageri de numerar de la bancomatele băncii fară să mai folosești cardul.

Cum poți retrage bani de la bancomat cu telefonul

Aceasta acțiune se realizează doar cu ajutorul telefonului și a unui cod generat în aplicație a cărui valabilitate este limitată la un număr de minute din momentul primirii pe dispozitivul personal.

Astfel, retragerile fără card pot fi efectuate doar de la ATM-ul băncii de la care este emis cardul și este necesar să ai instalată pe telefon aplicația băncii și acces la internet.

În primul rând, te loghezi în aplicație și apoi va trebui să apropii telefonul de semnul contactless de pe bancomat și să urmezi pașii specifici pentru retragere. Apoi, alegi opțiunea retragere fără card, urmând să primești pe telefon un cod valabil doar 15 minute.

Exact înainte de a intra în posesia banilor, vei primi un mesaj de informare pe telefon, util în cazul în care se încearcă vreo fraudă. Cu ajutorul codului primit pe mobil poți finaliza retragerea sumei de bani din ATM, fără a utiliza cardul sau codul PIN.

Există și o limită pentru retrageri din ATM fără card – maximum cinci sute de lei pe zi și maximum zece mii de lei pe lună.

Mutarea treptată a operațiunilor bancare în format virtual ar putea genera economii de costuri în viitor pentru bănci pe partea de emitere de carduri și protecția mediului înconjurător.

Citește și: