Schimbarea WhatsApp care te scapă de hackeri sau parteneri geloși: nimeni nu-ți mai vede conversațiile

Schimbarea WhatsApp care te scapă de hackeri sau parteneri geloși: nimeni nu-ți mai vede conversațiile

Cea mai nouă versiune de WhatsApp face imposibilă clonarea conversațiilor tale pe un alt dispozitiv fără acordul tău explicit. Schimbarea rezolvă o breșă majoră de securitate.

Încă de acum câțiva ani, dacă cineva îți lua telefonul pentru câteva minute, îți putea clona conversațiile de WhatsApp, atât din urmă, cât și din acel moment înainte. Mecanismul era menit să te ajute să te conversezi mai ușor cu prietenii, aducându-ți mesajele pe un laptop, desktop sau tabletă prin WhatsApp Web. Modul în care poți folosi până la două conturi diferite de WhatsApp pe PC sau Mac l-am detaliat aici.

Problema era că, în timp ce tu îți putea clona conversațiile din WhatsApp pe laptop, ca să fii mai puțin distras de telefon, altcineva o putea face în scopuri malițioase. Era suficient să aibă WhatsApp pe laptop sau o aplicație care utilizează protocolul WhatsApp Web pe mobil și acces la telefonul tău deblocat.

De acum înainte, procesul de împerechere între WhatsApp pe smartphone și WhatsApp pe laptop se va desfășura doar în urma autentificării biometrice pe mobil. Cu alte cuvinte, nu este suficient că cineva ți-a intrat în aplicația de chat pe telefon. Trebuie ca tu să te autentifici cu amprenta sau cu fața pentru a finaliza împerecherea.

Abia după ce te autentifici cu amprenta sau prin sistemul de verificare facială, ai posibilitatea să scanezi codul QR, la fel ca înainte. Autentificarea biometrică pentru a accesa această funcție din WhatsApp este activă implicit și nu ai cum s-o dezactivezi din aplicație. Singura posibilitate pentru a scăpa de ea, deși nu înțelege de ce ți-ai dori asta, este să îți dezactivezi complet senzorul de amprentă sau mecanismul de autentificare facială din setările telefonului.

Compania a promis că o serie de funcții noi și utile vor fi introduse în acest an și în aplicațiie WhatsApp pentru Windows și Mac.

whatsapp securitate biometrica

Citește și: „Mare atenție la WhatsApp: ți se fură tot dacă nu ești atent. Acestea sunt telefoanele vulnerabile” – AICI

Citește și: