05 mart. 2021 | 11:55

Schimbarea momentului la WhatsApp: se întâmplă pe conturile tuturor românilor

CHESTII
Schimbarea momentului la WhatsApp: se întâmplă pe conturile tuturor românilor

În momentul în care a fost declarată pandemie, munca și comunicarea s-au mutat acasă. Așa a crescut enorm Zoom. Acum, WhatsApp încearcă să profite de cerere cu o schimbare semnificativă.

Nu duci lipsă de opțiuni de videoconferință sau apel vocal. Ai Zoom, Skype, Google Meet, chiar și FaceTime pe dispozitive Apple, dar și WhatsApp. Când vine vorba de desktop, WhatsApp nu oferea nicio alternativă. Lucrurile se schimbă acum.

Compania a anunțat că utilizatorii pot face apeluri vocale și video inclusiv pe desktop. Opțiunea e disponibilă tuturor românilor care au cont.

„Deoarece mulți oameni sunt încă departe de cei dragi și mulți se adaptează la noile moduri de a lucra de la distanță, dorim ca apelurile WhatsApp să semene cu conversațiile reale cât de mult posibil, indiferent de dispozitivul utilizat sau de locul de pe planetă unde te afli.”
WhatsApp

Schimbarea nu vine fără un fundament serios. Conform datelor companiei, în ultimul an, apelurile prin aplicație au crescut puternic, adesea chiar și pentru conversații lungi – atât de mult încât la 31 decembrie compania a înregistrat recordul pentru cel mai mare număr de apeluri într-o singură zi, cu 1,4 miliarde de apeluri vocale și video.

Despre schimbarea de acum se vehicula încă din toamna lui 2020. Era și-o versiune de test. Avantajul, față de alte soluții, e că apelurile de grup WhatsApp – voce și video – sunt complet criptate end-to-end și permit în prezent până la opt persoane într-un apel.

Următorul pas pentru opțiunea WhatsApp

Deocamdată, singura caracteristică lipsă este că pe desktop nu acceptă apelurile de grup. WhatsApp promite că se va extinde pentru a include şi apelurile de voce şi video de grup, dar nu a precizat un termen.

Ce mai are WhatsApp de rezolvat e să introducă mesajele criptate end-to-end pe mai multe dispozitive, care ar permite o aplicație autentică pentru desktop (precum și tabletă) și care s-ar potrivi cu funcționalitatea oferită deja de iMessage și Signal.

Deoarece iMessage oferă acest acces multiplu criptat end-to-end, utilizatorii care fac upgrade la noul iPhone 12 pot face acest lucru în siguranță, încărcându-și istoricul mesajelor în acest proces. Abordarea recomandată de WhatsApp este de a utiliza o copie de rezervă iCloud care nu se încadrează în protecția sa criptată end-to-end și astfel ridică o preocupare serioasă de securitate pentru utilizatori.