13 iul. 2021 | 17:15

Schimbarea de la Google Meet care nu o să-ți placă dacă încă mai lucrezi de acasă

ACTUALITATE
Schimbarea de la Google Meet care nu o să-ți placă dacă încă mai lucrezi de acasă

Google a decis să vină cu câteva schimbări la serviciul Meet, alternativa Zoom. Cel puțin una dintre ele nu o să-ți placă.

Google Meet, Zoom, Facebook Rooms și alte servicii similare s-au descurcat extrem de bine în perioada pandemiei. Cu milioane de oameni care au lucrat de acasă, aceste servicii s-au impus extrem de bine. Întâlnirile virtuale nu au fost doar din zona profesională, din moment ce pentru mulți a reprezentat și singura modalitate de a ține legătura cu cei dragi.

Din 2020 și până la începutul acestei luni, Google Meet nu limita întâlnirile virtuale. Puteai să stai ore în șir cu prietenii sau colegii.

Ei bine, gigantul american a decis să schimbe acest lucru.

Schimbare la Google Meet

Google Meet, serviciul cu care grupul Alphabet încearcă să se bată cu Zoom, va limita întâlnirile virtuale la 60 de minute. Astfel, dacă vrei să te întinzi mai mult într-o ședință, e nevoie să pornești o nouă sesiune, pentru că după o oră, întâlnirea se încheie automat.

Meet a devenit disponibil pentru toți utilizatorii în aprilie 2020, iar Google susținea atunci că nu va limita durata unei întâlniri virtuale la 60 de minute până la 30 septembrie. Între timp, s-a răzgândit. Astfel, call-urile cu trei sau mai mulți participanți vor fi limitate la 60 de minute.

La minutul 55, toți partipanții primesc o notificare prin care sunt anunțați că, în curând, sesiunea va expira. Pentru a avea acces nelimitat, gazda trebuie să facă un upgrade la contul pe care-l are – evident, către unul premium pentru care trebuie să plătească un abonament.

Pe de altă parte, call-urile la care iau parte doar doi participanți pot rula în continuare până la 24 de ore, nu există limită de timp.

Google venea, însă, și cu vești bune pentru serviciul Meet. La începutul anului, anunța că a venit cu noi funcții, inclusiv pentru Google Classroom, tocmai pentru a face mai ușoară înteracțiunea dintre profesori și elevi, în contextul în care cursurile din cele mai multe țări se desfășurau online.