19 apr. 2021 | 17:43

Schimbarea de la Google care te ajută dacă ”ai uitat” ceva ce ai căutat: cum funcționează Memories

ACTUALITATE
Schimbarea de la Google care te ajută dacă ”ai uitat” ceva ce ai căutat: cum funcționează Memories

Google vine în sprijinul tău în cazul în care vrei să dai de un site sau de o căutare mai ușor. Iată cum funcționează Memories.

Dacă navighezi zilnic pe Google și ai dat, la un moment dat, de un site sau de un produs de care ți-ai adus aminte ulterior și nu știi de unde să-l mai iei, atunci Google vine cu o soluție pentru tine. E vorba de Memories, un nou feature care-ți permite să accesezi și conținutul vizualizat.

Este, practic, ceva mai mult decât îți oferă acum funcția de History.

Memories, o nouă funcție la Google

Dacă, spre exemplu, ești fan Chrome, atunci știi că Google îți pune la dispoziție un istoric al site-urilor vizitate și al căutărilor făcute. Ai acolo, în ordine cronologică, tot ce ai făcut pe browser în ultima vreme.

De acum încolo, va fi ceva mai simplu de atât și vei avea totul la îndemână mult mai ușor.

Se pare că Google testează deja funcția Memories, care ar putea fi disponibilă în Chrome 92, următorul update pregătit. Odată accesată această funcție, vei vedea o pagină care seamănă destul de bine cu History, dar îți oferă mai mult de atât. Pentru că e focusată pe… căutare în căutare, dacă vrei.

Mai exact, poți căuta câțiva termeni – în funcție de ce-ți aduci aminte din căutarea precendetă la care vrei să ajungi din nou – și apoi Google te ajută să găsești exact ce cauți. Ca să ajungi la rezultate relevante, trebuie să introduci în bara de căutare cât mai multe cuvinte cheie, care au legătură cu ceea ce urmărești să afli.

E ca pe Google Search, doar că e în propriul tău istoric.

Potrivit descrierii preliminare, funcția Memories va fi disponibilă pe Mac, Windows, Linux, Chrome OS și Android și ar putea veni odată cu noul Chrome 92, adică undeva în luna iulie. N-ar fi exclus ca, odată cu Memories, History să dispară, din moment ce s-ar putea dovedi inutilă de aici încolo.