Schimbarea de la Android care îți ține telefonul mai mult ”în viață”

Schimbarea de la Android care îți ține telefonul mai mult ”în viață”

Cei de la Google pregătesc o nouă versiune de Android, care are rolul de a îmbunătăți experiența utilizatorului. În același timp, are grijă de telefonul sau tableta ta.

Android 12, versiunea pe care cei de la Google o pregătesc în această perioadă, vine cu mai multe funcții care să te ajute în viața de zi cu zi. Una dintre ele are rolul de a-ți ține telefonul mai mult ”în viață”. Noua versiune va trimite în hibernare aplicațiile pe care le folosești rar sau deloc.

Funcția poartă chiar numele de app hibernation.

Ce aduce nou Android 12

Noua funcție îți va șterge temporar fișierele din aplicațiile nefolosite pentru a elibera din spațiul dispozitivului. Specialiștii care urmăresc pregătirile la Android 12 au observat asta în codul noii versiune pregătite de Google. Nu înseamnă, neapărat, că acestea se vor regăsi, din moment ce dezvoltatorii lor pot renunța la idee pe parcurs.

Dar, cel mai probabil, Android 12 va oferi și această posibilitate.

Asta și pentru că Google oferă deja “auto revoke permissions” – funcția care, după cum îi spune numele, revoză acceptul cerut de o aplicație care n-a mai fost folosită de foate multă vreme.

De asemenea, Android 12 va elimina temporat anumite fișiere pentru a elibera din spațiul de stocare. Utilizatorii vor fi informați în timp real despre aceste schimbări, arată Google.

Noua versiune a Android 12 e așteptată în perioada următoare și este, de fapt, a 19-a versiune oferită de sistemul de operare, dar a 12-a cea mai importantă. Cel mai probabil, ea va fi implementată după luna august. În așteptarea acesteia, Google a făcut deja câteva schimbări minore.

Între altele, a adus o serie de modificări magazinului Google Play, atât în afișaj, cât și în setările puse la dispoziția utilzatorilor.  Vei observa că a fost eliminat meniul din colțul din stânga sus al ecranului. Vei găsi toate meniurile la avatarul profilului tău, din colțul din dreapta sus. Dacă ai mai multe conturi Google conectate, poți accesa alte conturi atingând pictograma Extindeți.

Citește și: