Google tocmai a făcut aceste schimbări pe telefonul tău cu Android

Google tocmai a făcut aceste schimbări pe telefonul tău cu Android

Gigantul Google aduce o serie de modificări magazinului Google Play, atât în afișaj, cât și în setările puse la dispoziția utilzatorilor. Iată ce ar trebui să știi.

Pentru început, vei observa că a fost eliminat meniul din colțul din stânga sus al ecranului. Vei găsi toate meniurile la avatarul profilului tău, din colțul din dreapta sus. Dacă ai mai multe conturi Google conectate, poți accesa alte conturi atingând pictograma Extindeți.

Pagina „Aplicațiile și jocurile mele” este încă în partea de sus și este neschimbată. O nouă pagină „Bibliotecă”, care găzduiește Lista de dorințe, Filme și TV și Cărți, se află sub ea. De asemenea, Google a consolidat „Plăți și abonamente” într-o singură pagină cu ocazia acestor modificări.

Pagina „Notificări și oferte” a fost mutată în jos, iar n contor de alerte va afișa câte notificări ai în așteptare în acel moment. O altă schimbare vizează pagina „Setări”, care acum apare ultima, chiar deasupra secțiunii „Ajutor și feedback”. Dacă deschizi pagina Setări, vei vedea și câteva modificări și acolo. Lista lungă de meniuri și opțiuni a fost clasificată în patru secțiuni extensibile și este ascunsă în mod implicit, făcând astfel o pagină de Setări mai scurtă și mai curată.

Secțiunea General include setări de cont, actualizare automată și preferințe. User Controls găzduiește setările de autentificare pentru amprentă și achiziție, în timp ce secțiunea Familie găzduiește controlul parental și ghidul pentru părinți. Secțiunea Despre, ca de obicei, îți oferă informații despre aplicație, printre care licențele open source sau certificarea dispozitivului.

Noul format e introdus de Google la scară globală

Noul meniu de navigare a început să apară pentru unii utilizatori la începutul lunii februarie a acestui an. Acum, câteva luni mai târziu, noua versiune a magazinului Play se lansează pe scară largă pentru utilizatori. Aplicația trebuie actualizată automat pentru a beneficia de noile schimbări.

Cu toate acestea, dacă observi că ție nu îți apar modificările la următoarea instalare, deschide pagina cu informații despre aplicația Play din aplicația Setări a telefonului și apasă pe „Oprire forțată”. Acum te poți bucura de noul aspect al magazinului Google Play.