Schimbarea care va revoluționa piața auto: îți vei încărca mașina electrică în timp record

Schimbarea care va revoluționa piața auto: îți vei încărca mașina electrică în timp record

Mașinile electrice câștigă tot mai multă popularitate pe piața auto, la nivel mondial. Fiind o tehnologie nouă, producătorii caută în continuare să le dezvolte. Autonomia este un factor foarte important, care trebuie luat în seamă, atunci când ne achiziționăm un vehicul electric.

O companie israeliană a creat bateria electrică care se încarcă în 10 minute. Store Dot, firma israeliană specializată în dezvoltarea bateriilor electrice, a prezentat bateria care poate fi încărcată, complet, foarte repede.

Procesul de dezvoltare durează de 3 ani. El implică folosirea a 5 brevete legate de designul celulelor. StoreDot a prezentat prototipul de baterie electrică cu celule cilindrice, despre care spun, că rezolvă problemele de siguranță și performanță caracteristice acestui tip de celule.

Prototipul realizat de StoreDot folosește formatul 4680. El are 46 milimetri lățime și 80 milimetri lungime. Este tipul de format preferat de producătorii de mașini electrice, cum sunt Tesla.

Când se va începe producția bateriei?

Acum, StoreDot pun la punct procesul de producție în masă. Pentru asta și-au ales ca partener compania chineză, Eve Energy. Producția bateriei urmează să înceapă în 2024.

În paralel, compania israeliană mai negociază și cu alți producători auto, care sunt foarte interesați de noul tip de baterie. Aceștia speră să treacă foarte repede de la motoarele cu combustie internă la bateria electrică cu celule cilindrice.

StoreDot mai are încă un proiect la care lucrează. Este vorba de tehnologia XED. Aceasta se referă la Extreme Energy Density. Ea își propune să facă durata de viață a bateriilor cât mai lungă. Compania preconizează că noua tehnologie va fi gata în 2028.

Fiind o tehnologie mult mai avansată, israelienii au primit, până acum, investiții de 130 de milioane de dolari. Printre investitori se numără Daimler AG, BP Ventures şi Samsung Ventures. Piața auto este foarte interesată de noua inovație. Autonomia bateriilor este unul dintre cei mai importanți factori ai mașinilor electrice. Majoritatea utilităților cu care este prevăzută o mașină, depind de aceasta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: