DirectX 12 din Windows 10 te va impresiona încă de la acest prim demo [VIDEO]

Windows 10 va veni la pachet cu DirectX 12, iar jocurile care vor fi capabile să profite de noile funcţii grafice se anunţă a fi foarte atrăgătoare.

Aproape fiecare versiune majoră de Windows a inclus o nouă iteraţie de DirectX, runtime-ul celor de la folosit în jocuri 3D. În cazul Windows 10, această colecţie de API-uri va ajunge la versiunea 12.

Detaliat în mod teoretic în cadrul conferinţei Microsoft Build, a fost demonstrat şi practic prin intermediul unui demo grafic pe care îl puteţi viziona mai jos. Acesta are doar câteva minute şi este realizat de cei de la Square Enix, realizatorii popularei serii Final Fantasy, împreună cu NVIDIA. Poartă numele de Witch: Chapter 0 [cry] şi, după cum îi zice şi numele, prezintă o femeie care plânge într-un mod incredibil de plauzibil. Personajul poartă numele de Agni şi este foarte probabil să o recunoaşteţi din alte demonstraţii tehnologice ale Square Enix.

Pentru ca animaţiile faciale să fie atât de realiste, fiecare scenă include 63 de milioane de poligoane randate. Această valoare este de 6 până la 12 ori mai mare decât ceea ce era posibil cu DirectX 11, după spusele oficialilor Microsoft.

În altă ordine de idei, astfel de demo-uri întotdeauna au arătat foarte bine. Nu ştim însă dacă vom vedea îmbunătăţiri importante pe partea de inteligenţă artificială în jocuri sau scalabilitate, când avem sute sau mii de personaje în aceeaşi scenă.

 

Alexandru Puiu
06:59 04.05.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video