Schimbare majoră în politicile Facebook: mai multe drepturi pentru unii utilizatori

Schimbare majoră în politicile Facebook: mai multe drepturi pentru unii utilizatori

Gigantul Facebook introduce noi politici pentru a proteja utilizatorii de hărțuirea online. Sunt introduse în special măsuri pentru celebrități, dar și pentru oamenii care ajung faimoși online, fără să-și dorească acest lucru.

Compania a declarat că va elimina campaniile de hărțuire coordonate în masă, destinate persoanelor cu risc crescut de vătămare offline. O va face chiar dacă conținutul postat de oameni nu ar încălca în mod normal politicile clasice ale rețelei sociale.

În plus, Facebook spune că va elimina conținutul de acest tip, indiferent sub ce formă ar fi. Astfel, sunt vizate atât mesajele text, cât și cele audio, video sau fotografiile.

Care sunt noutățile, concret

Dacă aceste reguli ar fi fost deja în vigoare de mai mult timp, o situație în care Facebook ar fi putut să pună în aplicare aceste reguli a fost atunci când contul de Instagram al lui Taylor Swift a fost bombardat cu reacții negative, după despărțirea de producătorul de electronice Calvin Harris.

Dacă tot discutăm despre vedete, trebuie să știm și faptul că gigantul social-media a luat măsuri suplimentare pentru a proteja personalitățile publice de hărțuirea sexuală.

În acest scop, intenționează să elimine profilurile, paginile și grupurile dedicate sexualizării anumitor persoane.

De asemenea, va viza „conținut sexual sexual sever”, inclusiv imagini și desene photoshopate.

Facebook va oferi, de asemenea, protecții suplimentare pentru persoanele care devin celebre involuntar. Această categorie poate include, de exemplu, persoane precum jurnaliști și activiști pentru drepturile omului.

Potrivit oficialilor Facebook, aceleași măsuri vor fi implementate și pe Instagram. „Rasismul și discursul de ură nu-și au locul pe Instagram”, a spus un reprezentant al gigantului social-media.

Purtătorii de cuvât ai Facebook susțin că noile măsuri sunt menită să facă platforma socială mai sigură pentru utilizatori și să protejeze persoanele care pot fi expuse unui val de ură sau de rasism sau care pot fi puse în ipostaze care nu le fac cinste și nu reprezintă imaginea lor reală și nici munca lor.

Citește și: