Schimbare excepțională pentru Dacia: abia acum joacă cu adevărat în liga mare

Schimbare excepțională pentru Dacia: abia acum joacă cu adevărat în liga mare

Din portofoliul Dacia lipsește acum o componentă importantă: motorul hibrid. Dacă pe electrice a venit cu Spring, o mașină mică, de oraș, când vine vorba de mașini mai puternice, hibride, încă lipsește un model potrivit. Dar lucrurile se vor schimba de-acum.

Când te uiți pe cifrele de vânzări din România, pe zona Duster, mașina Dacia are doi rivali importanți: Puma de la Ford și Vitara de la Suzuki. Acestea s-au remarcat mai ales prin motoarele mai bune, în special hibride. În toamnă, un nou Duster va fi lansat. Deși e mai degrabă un facelift, e posibil să aibă o motorizare nouă.

Înainte de acel anunț, Renault a detaliat motorul de 1.2 litri care va înlocui versiunea 1.3 TCe din prezent. Și acesta va fi folosit pe hibridele E-Tech. Noul motor va avea trei cilindri și reprezintă baza gamei de propulsoare pentru modele foarte importante în oferta Renault: Clio și Kadjar. Sigur, Dacia nu va lipsi de pe listă, dar deocamdată compania n-a vorbit despre asta.

Renault vrea și ca motorul aspirat de 1.6 litri, folosit în prezent de Clio și Captur E-Tech, să fie înlocuit de unitatea de 1.2 litri, notează AutoBlog. În ceea ce privește puterea, va avea 130 CP, adică fix ca versiunea 1.3 TCe. În 2022, e așteptată și-o versiune de 200 CP.

Motorizări mai bune pe Dacia, în următorii ani

Pe viitor, Dacia va avea în viitor modelul Bigster, dar și optimizarea modelelor din prezent. Deocamdată, cele mai puternice motoare sunt pe Duster. Și niciun model nu are suport pentru hibrid, în prezent, dar Sandero, Logan și Sandero Stepway sunt construite pe platforma CMF-B care suportă așa ceva.

Totodată, Renault vrea să limiteze viitoarele mașini la 180 km/h. În prezent, doar Dacia Duster în două versiuni se apropie. Modelul remarcabil e cu 150 CP care atinge, pe hârtie, o viteză maximă de 202 km/h.

Al doilea model cu putere mai mare e Duster cu motorul TCe 130 cu 130 CP și viteză maximă de 193 km/h. Versiunea diesel e la 183 km/h (115 CP) pe versiunea 4×2 și 175 km/h pe versiunea 4×4.

Citește și:
Etichete: