Scandalul momentului la Amazon. Cinci femei rup tăcerea și duc gigantul retailer în fața judecătorilor

Scandalul momentului la Amazon. Cinci femei rup tăcerea și duc gigantul retailer în fața judecătorilor

Cel mai mare retailer online din lume, Amazon, se confruntă cu o problemă gravă de imagine. Amazon a fost acționat în judecată de cinci femei, angajate în cadrul companiei. Retaler-ul va fi dus în fața instanțelor de judecată pentru aflarea adevărului.

Amazon.com Inc. a fost acționată în judecată miercuri de cinci femei angajate în cadrul companiei, care acuză că au fost hărțuite, discriminate și supuse unor represalii.

Femeile, care au lucrat în sediile companiilor Amazon, în birourile regionale și în operațiunile de logistică, sunt toate reprezentate de firma de avocatură Wigdor LLP.

Una dintre angajate acuză Amazon că era tratată „ca un cetățean de clasa a doua”

Într-unul dintre procese, intentat miercuri în curtea federală din Arizona, Tiffany Gordwin, care s-a alăturat grupului de resurse umane al Amazon în 2019, a pretins că „a fost tratată ca un cetățean de clasa a doua de majoritatea supraveghetorilor ei, toți albi”.

Aceasta a mai spus că o altă angajată de culoare nu a fost promovată, în detrimentul colegilor de sex masculin, mai tineri, care erau albi.

Purtătorul de cuvânt al Amazon, Jaci Anderson, a declarat că firma investighează fiecare dintre incidentele despre care vorbesc cele cinci femei și că nu a găsit dovezi care să susțină acuzațiile.

„Nu tolerăm discriminarea sau hărțuirea sub nicio formă”, a spus reprezentantul Amazon, care a subliniat că organizația se luptă din greu pentru a crea un mediu corect și echitabil de muncă în rândul angajaților.

În aprilie, Amazon a anunțat public că are ca obiectiv să promoveze mai multe femei și angajați de culoare, iar în scrisoarea sa pe care o adresează anual către acționari în calitate de director executiv, Jeff Bezos s-a angajat să se concentreze mai mult pe bunăstarea lucrătorilor săi.

Amazon a fost înființată de Jeff Bezos în 1994. Pe atunci, nimic nu anunța succesul răsunător al retailerului, care a ajuns să valoreze astăzi 1,7 trilioane de dolari și care l-a transformat pe Bezos în cel mai bogat om din lume.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: