Amazon lucrează la un robot secret pe care să-l folosești acasă. La ce ți-ar fi bun?

Amazon lucrează la un robot secret pe care să-l folosești acasă. La ce ți-ar fi bun?

Surse dezvăluie pentru presa internațională că Amazon lucrează de aproape patru ani la un robot secret. Numele sau de cod ar fi Vesta, iar pentru el sunt angajați aproximativ 800 de oameni. De altfel, sursele dezvăluie că robotul ar fi aproape gata. Să vedem despre ce este vorba.

Dacă robotul va fi lansat, acesta va fi unul dintre cele mai mari și ambițioase produse ale Amazon. Iar acest lucru e posibil să se întâmple foarte curând. Sursele dezvăluind că, după o muncă asiduă, la care au luat parte aproximativ 800 de experți, timp de patru a ani, robotul secret al Amazon e pe cale să „ia naștere”.

Numele de cod al robotului este Vesta, susține Business Insider.

Vesta va fi pus în serviciul casnic

Deși încă nu există certitudini, ci doar o serie de întrebări fără răspuns, împletite cu mult suspans, se crede că Vesta va fi un Amazon Echo pe roți: un asistent activat prin voce careva naviga acasă, va răspunde la comenzile oamenilor și se va putea conecta cu alte dispozitive inteligente din locuință.

Va fi, practic, un robot casnic, un asistent virtual, așa cum vedeam, până de curând, în producțiile SF de la Hollywood.

Dimensiunile robotului ar fi, se pare, de aproximativ 30 de centimetri lățime, fiind dotat cu un ecran, microfon și mai multe camere.

Caracteristicile suplimentare ar putea include senzori pentru monitorizarea temperaturii, umidității și calității aerului; un „compartiment mic” pentru transportul obiectelor; și un „stâlp retractabil până la talie cu o cameră” care ar putea fi combinat cu tehnologia de vizionare automată pentru a ajuta utilizatorii să găsească obiecte în jurul casei lor, cum ar fi cheile și portofelele.

Insider spune că Amazon a dezvoltat Vesta ca o „prioritate maximă”, dar că proiecțiile timpurii ale vânzărilor sunt modeste.

Proiectul Vesta face parte din strategia Amazon de a lansa o gama cât mai variată de produse inteligente destinate uzului casnic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: