Samsung se implică în criza semiconductorilor: cum vor să ajute industria

Samsung se implică în criza semiconductorilor: cum vor să ajute industria

Samsung s-a angajat să construiască o fabrică de cipuri în Texas, exact în momentul în care SUA începe să facă presiuni pentru extinderea producției de semiconductori în țară.

Gigantul tehnologic coreean va investi 17 miliarde de dolari în noua unitate, care va produce cipuri de ultimă generație și avansate pentru smartphone-uri, 5G și inteligență artificială, printre alte aplicații. Construcția fabricii este programată să înceapă anul viitor, în timp ce producția în cadrul unității este de așteptat să înceapă în a doua jumătate a anului 2024.

Guvernul SUA a luat măsuri pentru a stimula producția de semiconductori în SUA, în urma penuriei globale de cipuri cauzate de instalațiile închise și a cererii mari de computere și alte dispozitive în timpul pandemiei. Această problemă continuă să aibă un impact uriaș în toate industriile – chiar în acest an, producătorii de automobile precum GM și Ford au fost nevoiți să suspende sau să reducă producția în fabricile lor din SUA din cauza constrângerilor de aprovizionare.

Samsung continuă investițiile

Samsung a căutat locații din Arizona, New York și Florida pentru noul proiect și a luat în considerare și Austin, unde are o fabrică existentă. În cele din urmă, a ales Taylor, Texas pentru această nouă facilitate, datorită reducerilor fiscale generoase și stimulentelor pe care le oferea, precum și capacității orașului de a face întreruperi de curent și de a furniza energie electrică anumitor facilități în cazul unei pene de curent.

Kim Ki-nam, directorul executiv al Samsung Electronics Device Solutions Division, a declarat într-un comunicat:

„Pe măsură ce adăugăm o nouă unitate în Taylor, Samsung pune bazele unui alt capitol important în viitorul nostru. Cu o capacitate de producție mai mare, vom putea să răspundem mai bine nevoilor clienților noștri și să contribuim la stabilitatea lanțului global de aprovizionare cu semiconductori. De asemenea, suntem mândri că aducem mai multe locuri de muncă și sprijinim formarea și dezvoltarea talentelor pentru comunitățile locale, deoarece Samsung sărbătorește 25 de ani de producție de semiconductori în SUA.”