Top 5 smartphone: cele mai bune telefoane inteligente pentru români în 2021

Top 5 smartphone: cele mai bune telefoane inteligente pentru români în 2021

Deși a pătruns pe piața locală de smartphone-uri de mai puțin de un an și jumătate, OPPO face deja concurență serioasă giganților tehnologici Apple, Samsung și Xiaomi. OPPO tocmai a devenit al treilea mare jucător pe această nișă.

Evoluția OPPO, de la intrarea pe piața locală (în iunie 2020) și până în prezent, este una cu adevărat spectaculoasă. Deși mulți români nu auziseră până de curând de acest nume, iată că a ajuns să se bată, aproape de la egal la egal, pe podium, alături de alți producători consacrați.

Concurența e acerbă pe piața din România

La finalul celui de-al treilea trimestru din 2021, OPPO ajunge în România la o cotă de piață de 14%, fiind brandul cu cea mai rapidă evoluție pe piața de smartphone-uri la nivel local. OPPO a intrat pe piața locală în iunie 2020, după lansarea smartphone-urilor Reno3 Pro 5G și Find X2.

Astfel, OPPO ocupă, în prezent, a treia poziție în clasamentul smartphone-urilor din țara noastră. Pe primele două locuri se află Samsung şi Xiaomi, cu o cotă de piaţă de 34% şi, respectiv 22%. Apple a ajuns pe locul 4, cu 11% din piaţă.

“La începutul acestui an ne propuneam o creștere nemaiîntâlnită pentru un brand de smartphone-uri în România, iar rezultatele raportului Canalys confirmă acest obiectiv ambițios al nostru.

Ne concentrăm în continuare pe extinderea disponibilității produselor OPPO, dar și pe optimizarea portofoliului nostru”, a declarat Cosmin Moldovan, Sales Director OPPO în România.

oppo

În al treilea trimestru al acestui an, OPPO a înregistrat pe piața locală o creștere a vânzărilor de 130% comparative cu aceeași perioadă a anului anterior. Astfel, OPPO a fost în această perioadă brandul cu cea mai bună evoluție a vânzărilor în România.

Portofoliul OPPO cuprinde smartphone-uri, căști wireless, brațări pentru fitness, ceasuri inteligente. Produsele OPPO sunt disponibile la partenerii oficiali ai companiei: Altex, DIGI, eMAG, Flanco, MediaGalaxy, Orange, Telekom și Vodafone.