01 feb. 2021 | 11:29

Salonul Auto de la Frankfurt rupe tradiția în 2021: ce se întâmplă cu evenimentul

ACTUALITATE
Salonul Auto de la Frankfurt rupe tradiția în 2021: ce se întâmplă cu evenimentul

Salonul Auto de la Frankfurt e unul dintre cele mai importante evenimente de profil, care se ținea la fiecare doi ani. 2021 vine, însă, cu o premieră.

Din cauza pandemiei, saloanele auto din 2020 s-au organizat, în mare parte, online. Evenimentele de tradiție au fost anulate din cauza crizei sanitare și marii producători s-au văzut nevoiți să-și prezinte noile modele online. Așa se va întâmpla, cel mai probabil, și-n 2021.

Salonul Auto de la Frankfurt e un eveniment de tradiție, care se ținea în anii impari în orașul german. Anul 2021 vine, însă, cu o surpriză. Evenimentul nu se va mai ține în Frankfurt, ci la Munchen.

Salonul Auto de la Frankfurt se mută la… Munchen

La Salonul Auto din Frankfurt vedere erau, de regulă, producătorii germani precum Volkswagen, Daimler și BMW. Anul acesta, însă, e posibil ca evenimentul să fie unul restrâns, depinde cum va evolua pandemia. Salonul se va ține anul acesta la Munchen, în septembrie, și multe dintre mărci nu vor fi prezente.

Multe dintre prezentări vor avea loc, ca și în 2020, online.

Evenimentul e programat între 7 și 12 septembrie, iar printre cei care și-au anunțat prezența se numără constructori precum Volkswagen Group, BMW, Daimler, Ford, Hyundai, Polestar (marca a Volvo), dar și câteva mărci chineze.  Toyota, Renault și Stellantis (noua companie auto ce cuprinde mărci precum Peugeot, Citroen, Opel, Alfa Romeo sau Jeep) nu au promis că vor participa.

Chinezii, în schimb, vor fi prezenți cu mărcile Nio, SAIC, Wey și Xpeng, iar printre furnizorii mari de componente vor fi prezente companii precum Bosch, Continental, Faurecia și ZF Friedrichshafen.

Nu e clar, deocamdată, cum se va desfășura evenimentul. În funcție de evoluția pandemiei, accesul publicului ar putea fi permis, dar în format restrâns. Ultimul mare salon auto a fost organizat la Frankfurt în 2019. Dar cu siguranță 2021 nu va mai aduce același public numeros, pentru că, în mod evident, condițiile actuale nu permit asta.