Salonul Auto de la Geneva ar putea deveni istorie: decizia radicală luată de organizatori

Salonul Auto de la Geneva ar putea deveni istorie: decizia radicală luată de organizatori

Salonul Auto de la Geneva e unul dintre cele mai importante evenimente din domeniu și locul în care mulți producători auto își prezentau noile modele. Numai că expoziția ar putea deveni istorie.

Salonul Auto de la Geneva e unul dintre cele mai importante evenimente din industria auto. E locul unde, an de an, producătorii își prezentau cele mai noi modele, doar că pandemia de coronavirus a cam dat lucrurile peste cap.

Ediția din acest an trebuia să aibă loc la începutul lui martie, dar a fost, evident, anulată. Iar organizatorii și-au pierdut interesul și pentru 2021. Au refuzat sprijinul statului și au anunțat că vând evenimentul. Dacă e cineva interesat, atunci Salonul poate fi ținut în viață. Dacă nu, s-ar putea să devină istorie.

Salonul Auto de la Geneva, sub semnul întrebării

Organizatorii Salonului Auto din Geneva au refuzat un credit de stat și au anunțat oficial că evenimentul de anul viitor nu se va desfășura.   Astfel, fundația nu va organiza ediția care ar fi trebuit să se desfășoare în luna martie a anului viitor, refuzând și sprijinul statului.

Fundația mai anunță în același timp că preferă soluția vânzării evenimentului către Palexpo SA, compania care deține spațiile expoziționale în care se desfășura acest salon.

Elveția a fost printre primele state europene care au interzis evenimentele cu public, ca urmare a apariției primelor cazuri de COVID-19 în rândul populației și mai ales prin prisma pericolului intrării în țară a zeci de mii de cetățeni străini, din Italia, Franța dar și din Asia, unde primele focare de coronavirus făceau numeroase victime.

Organizatorii au încercat ulterior să caute soluții pentru a organiza ediția din 2021 a salonului, dar decizia finală a fost de anulare.

„În plus, este incert că situația sanitară actuală ar permite organizatorilor unui astfel de eveniment să atragă peste 600.000 de vizitatori și 10.000 de jurnaliști primăvara viitoare”, mai explică fundația.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI