S-au îmbogățit din TikTok. În joc sunt zeci de miliarde de dolari

S-au îmbogățit din TikTok. În joc sunt zeci de miliarde de dolari

Veniturile proprietarului TikTok, ByteDance, au crescut cu 111% în 2020, anul în care aplicația a înregistrat 1,9 miliarde de utilizatori, devenind un adevărat trend mondial.

Compania privată a împărtășit joi cu angajații săi cele mai importante performanțe financiare din 2020. Astfel, aflăm că veniturile ByteDance pentru 2020 au totalizat 34,3 miliarde de dolari, în creștere cu 111% față de anul anterior, arată cele mai recente date oficiale.

Profitul brut a crescut cu 93% la 19 miliarde de dolari, au transmis oficialii companiei, încântați de rezultatele peste așteptări ale platformei de socializare. Pierderea sa netă pentru 2020 a totalizat 45 de miliarde de dolari, datorată în mare parte unei ajustări contabile pe care compania a făcut-o pentru o creștere a valorii juste a acțiunilor sale.

Firma din Beijing a declarat angajaților că a suferit o pierdere operațională de 2,1 miliarde de dolari din ianuarie până în decembrie anul trecut.

ByteDance avea 1,9 miliarde de utilizatori activi lunar până la sfârșitul anului 2020 pe toate platformele sale – care includ, printre altele, aplicația videouri scurte, TikTok, versiunea chineză a sa, respectiv Douyin și aplicația de știri Toutiao.

De la începutul acestui an, compania a făcut și schimbări manageriale. ByteDance l-a angajat în funcția de director financiar pe Shou Zi Chew, fostul director executiv al celor de la Xiaomi.

Publicitatea este o parte esențială a veniturilor ByteDance pe platformele sale, dar a început să se îndrepte spre noi domenii, cum ar fi jocurile, iar în acest domeniu nou se confruntă cu unii dintre ceilalți giganți tehnologici ai Chinei, cum ar fi Tencent.

Au existat și probleme pentru gigantul tech

Deși a înregistrat un succes răsunător în 2020. Compania nu a fost ocolită de incidente și probleme, mai ales de imagine. Îți amintesc faptul că ByteDance a fost catalogată ca fiind o amenințare pentru securitate națională de fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump.

Citește și:
Etichete: